Etnobotanicele, “vânate” de Prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Giurgiu s-a mobilizat în urma apelului premierului Boc şi a organizat echipe de „vardişti” care să pornească pe urmele comercianţilor de droguri uşoare.

Echipele de control au în componenţă poliţişti şi jandarmi, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei Agricole, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţia Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi comisarietul pentru Protecţia Consumatorului.

Şcolile şi liceele, primele vizate

Cu toate că în oraşul Giurgiu „magazinele de vise” au fost ferecate de ceva timp, inspectorii Prefecturii au obligaţia de a verifica zonele de risc în care pot fi vândute şi consumate produsele cu efecte psihoactive, în special cele situate în preajma instituţiilor de învăţământ.
 „Prefectura are obligaţia să raporteze lunar fiecare măsură pe care au luat-o cu privire la modul în care fenomenul consumului şi comercializării de etnobotanice este ţinut sub control” a spus pentru „Adevărul de Seară”, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Giurgiu, Relu Mănăilă.
Giurgiuvenii salută iniţiativa guvernamentală.  „Îmi este frică să trimit copilul la şcoală. Sunt atâtea ştiri în presă legate de consumul de etnobotanice încât mă cutremur când le aud” ne spune Iuliana P. mama unui elev.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite