Elevii de la Şcoala nr. 7 fac teatru european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii au iniţiat un proiect european de teatru la care participă elevi din încă alte şase state

Chiar de la începutul acestui an şcolar, „tinerii actori” au început activitatea în cadrul noului proiect multilateral Comenius „European Children on the Same Stage”, pe care l-au câştigat şi care este finanţat de Comisia Europeană şi este administrat de  Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

„După alte două proiecte europene la care au colaborat în anul 2008,  şi cu palmaresul de premii obţinute la diferite concursuri şi festivaluri, la care au participat, copiii speră să aibă rezultate foarte bune şi la acest proiect” a spus profesoara Marinela Anghel.

„Este pentru prima dată când derulăm un proiect iniţiat chiar de noi şi succesul acesta a fost recompensat de Consiliul Judeţean Giurgiu care a hotărât să-l cofinanţeze cu suma de 5.000 de lei”, a menţionat  profesoara Anghel.

Ea a mai amintit şi câştigarea Premului ll la Festivalul Naţional „Teaching Through Acting”, de la Galaţi, din anul 2009, când piesa „Scufiţa Roşie”, în interpretarea elevilor de clasa a şasea, de la Şcoala nr. 7, Ruxandra Staicu, Niculae Rareş şi Ana Georgescu, a întrecut reprezentaţii ale elevilor de clasa a Vlll-a.

„Vom avea spectacole în Grecia şi în Spania”

Proiectul „European Children on the Same Stage” este structurat în două etape, care se vor desfăşura pe parcursul anilor şcolari 2010-2012.

În prima etapă a proiectului, copiii din fiecare ţară participantă, România, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, Bulgaria şi Slovenia, vor prezenta o piesă de teatru, la alegere, în limba naţională.

„Preferata elevilor noştri a fost piesa <Domnul Goe>  după Caragiale. Spectacolul va fi reprezentat, în Grecia, în luna mai, alături de cele ale celorlalţi participanţi”, a spus profesoara Anghel.

Distribuţia spectacolului va fi stabilită după ce între 22 şi 26 noiembrie a.c. va avea loc prima întâlnire comună de lucru, la Giurgiu.

În cea de a doua etapă, „de creativitate”, copii din fiecare ţară vor stabili trei personaje, cu nume care se vor traduce în fiecare din cele şapte limbi europene.

Ei vor fi autorii textelor care vor relata câte o poveste cu specificul fiecărei ţări.

Spectacolul final, cu toţi participanţii, va avea loc, în anul 2012, în Spania.

„Aşa cum au imaginat acest proiect, elevii noştrii au urmărit, ca, pe lângă promovarea spectacolului de teatru şi a creativităţii, să se realizeze o mai bună cunoaştere a specificului naţional al ţărilor europene participante, în spiritul toleranţei şi apropierii dintre oameni”, a explicat profesoara Marinela Anghel.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite