Electricienii, şoferii şi sudorii, cei mai căutaţi din rândul şomerilor giurgiuveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

117 locuri de muncă sunt puse la bătaie prin Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă. Cei mai căutaţi sunt şomerii cu şcoli profesionale sau muncitori necalificaţi şi mai puţin cei cu studii superioare.

Şansele ca giurgiuvenii să-şi mai găsească un job sigur şi bine plătit par să se reducă de la lună la lună. Giurgiuvenii disponibilizaţi verifică ofertele Agenţiei Judeţeane de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) săptămână de săptămână dar puţini sunt cei care reuşesc să obţină măcar o întrevedere pentru un interviu. Cei trecuţi de 40 de ani şi-au pierdut speranţa de a mai lucra în domeniul pentru care s-au pregătit şi sunt dispuţi să accepte orice doar să-şi poată câştiga pâinea pe zi cu zi.
Aproximativ 5.600 de şomeri sunt în prezent în evidenţele AJOFM Giurgiu, doar 1.600 dintre aceştia benefiind de indemnizaţie de şomaj. Potrivit aceloraşi statistici, în iulie, 394 de şomeri au reuşit să-şi găsească un loc de muncă, 306 dintre aceştia pe o perioadă nederminată iar restul (88) au semnat pentru un contract pe perioadă dererminată.
“Cele mai multe angajări s-au făcut în domeniul prestărilor de servicii, agricultură, mai puţin în producţie. Piaţa locurilor de muncă din Giurgiu este, din păcate, destul de puţin generoasă”, a spus Camelia Toma, directorul AJOFM Giurgiu.

Electricieni şi confecţioneri textile

Oferta locurilor de muncă vacante oferite de AJOFM, actualitate în această săptămână, este sărăcăcioasă. Din cele 117 locuri puse la bătaie, cele mai multe vizează domeniul confecţiilor textile unde sunt oferite 20 de locuri. Se caută de asemenea, electricieni, şoferi de autrocamion, lucrători comerciali, ospătari sau sudori.

Patroni prea ocupaţi, şomeri disperaţi

“Am fost dat afară de la locul de muncă în urmă cu şase luni. De atunci trăiesc doar din salariul soţiei. Am încercat peste tot dar e foarte greu. Sunt şi patroni neserioşi. Eu caut în construcţii dar nu am găsit nimic”, mărturiseşte Florin Stan, un şomer în vârstă de 45 ani.
Giurgiuvenii mai au o şansă la minibursa organizată astăzi la sediul AJOFM locul  unde şi-au anunţat prezenţa douăzeci de angajatori cu 120 de oferte. Ca de fiecare dată, numărul patronilor contactaţi şi care au răspuns afirmativ invitaţiei Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Giurgiu, este mult mai mic în ziua evenimentului. Patronii sunt prea ocupaţi ca să mai stea de vorbă cu şomerii giurgiuveni şi inventează scuze fără să mai trimită nici măcar un reprezentant.
“Patronii invocă faptul că nu au timp şi nu mai vin. Nu sunt de acord cu această scuză. Este vorba de respect reciproc. Dacă nu poate veni patronul poate trimite un reprezentant. Pe piaţa muncii giurgiuvene nu a apărut nimic nou cu excepţia supermarketului Lidl. I-am contactat dar din păcate ei au alt sistem de recrutare folosind site-urile specializate. O să mai încercăm să-I convingem să facă o campanile de recrutare prin noi”, a completat Camelia Toma.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite