Echipă managerială nouă la ITPF Giurgiu. „Nu o să lăsăm nesupravegheată frontiera pentru că nu avem cu ce plăti curentul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Georgescu este noul şef al ITPF Giurgiu
Aurel Georgescu este noul şef al ITPF Giurgiu

După Inspectoratul de Poliţie al Judeţului a venit rândul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu să-şi schimbe echipa managerială. Printr-un ordin al ministrului Ioan Rus, noul şef al ITPF Giurgiu este Aurel Georgescu, fost ataşat de afaceri interne în Bulgaria. Acesta va fi ajutat de doi adjuncţi.

Comisarul-şef Aurel Georgescu l-a înlocuit în funcţie pe Marius Popară, cel care n-a rezistat la şefia Inspectoratului decât şase luni.

Explicaţia poate fi aceea că atât Popară cât şi Georgescu au fost împuterniciţi pentru funcţie, aceasta nefiind scoasă la concurs.

Noul şef al ITPF este giurgiuvean şi deţine o experienţă în domeniu de aproximativ două decenii, ultimele sale funcţii fiind la ambasadele din Sofia (Bulgaria) şi Skopje (Macedonia) acolo unde a fost ataşat de afaceri interne.

Comisar-şef Mirel Ionete

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

Alături de comisarul-şef Aurel Georgescu a fost împuternicit şi comisarul-şef Mirel Ionete care va ocupa funcţia de adjunct pentru sectorul operativ. Acesta revine în funcţie după o pauză de o jumătate de an, făcând parte din echipa fostului comisar-şef Marian Ţărăscu.

În structura de conducere este cuprins şi comisarul-şef Ion Tudorache, cel care ocupă funcţia de adjunct pentru sectorul de logistică.

Noua conducere a ITPF Giurgiu a susţinut marţi, 26 iunie, o conferinţă de presă în care şi-a prezentat priorităţile.

"Toleranţă zero pentru actele de corupţie"

Printre acestea se numără îndeplinirea sarcinilor ce revin inspectoratului în contextul angajamentelor pe care România şi le-a asumat pentru aderarea la Spaţiul Schengen, continuarea pregătirii personalului ITPF, implementarea unui sistem de management al calităţii şi creşterea nivelului de control şi supraveghere a frontierei.

„Calitate, profesionalism, competenţă, decenţă şi toleranţă zero pentru actele de corupţie, acestea sunt obiectivele mele. Trebuie să eficientizăm atât inspectoratul cât şi structurile subordonate” a declarat Aurel Georgescu, acesta susţinând faptul că ITPF va încerca să economisească mai mult combustibil fără ca activitatea inspectoratului să sufere.

„Nu o să lăsăm nesupravegheată frontiera pentru că nu avem cu ce plăti curentul spre exemplu. Printr-o planificare corespunzătoare vom putea reduce costurile. Dacă nu avem pârghiile necesare, le inventăm. Sunt anumite segmente în care nu avem tot ce ne trebuie însă nu s-a pus niciodată problema de a nu ne desfăşura misiunile. Vrem ca totul să fie bine, nu să apărem cu o cămaşă murdară, cu o maşină cătrănită sau cu incompetenţă” a declarat şi adjunctul Ion Tudorache.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost înfiinţat la finele anului trecut odată cu modificările organizatorice la nivelul structurilor Poliţiei de Frontieră. ITPF Giurgiu are competenţă în zona de 30 de kilometri de la frontiera de stat a României spre interior, pe raza judeţelor Giurgiu, Călăraşi, Teleorman, Olt, Dolj şi Ialomiţa.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite