Echipa de handbal a Colegiului Naţional „Ion Maiorescu” în „careul de aşi” al ONSS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate fetele din echipa liceului sunt legitimate la Nova Force (foto atleticgiurgiu.ro)
Toate fetele din echipa liceului sunt legitimate la Nova Force (foto atleticgiurgiu.ro)

Performanţă „istorică” pentru handbalul feminin giurgiuvean. Calificată la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSS) echipa Colegiului Naţional „Ion Maiorescu” a reuşit să dispute finala mică, terminând competiţia pe locul patru.

Cele mai bune opt formaţii (licee) din ţară la handbal feminin şi-au dat întâlnire între 20 şi 22 aprilie Târgu Mureş pentru faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

Acestea au fost împărţite în două grupe a câte patru formaţii, fiecare echipă urmând să dispute câte trei meciuri, primele două clasate obţinând calificarea în semifinale.

Repartizate în grupă cu formaţii din judeţele Iaşi, Petroşani şi municipiul Bucureşti, fetele antrenate de Virgil Georgescu şi Ion Baiarac au înregistrat o victorie, un egal şi o înfrângere.

Giurgiuvencele au învins echipa din Bucureşti (scor 29-22), au remizat cu Petroşaniul (scor 23-23) şi au pierdut la limită cu Iaşul (30-32), acumulând 3 puncte care au fost suficiente pentru accederea în semifinale.

În această fază a competiţiei, Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” a întâlnit câştigătoarea celeilalte grupe, Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” din Caracal în faţa căreia a pierdut greu, scor 30-33.

Giurgiu avea să rămână până la urmă fără medalie (scor 21-27 în finala mică disputată contra celor de la LPS Brăila) însă satisfacţia a fost una enormă având în vedere faptul că în judeţ, nu există o şcoală sau un liceu cu program sportiv.

„Ne-am autodepăşit pentru că obiectivul nostru era locul cinci. Având în vedere concurenţa cred că puteam juca cel mai bun handbal şi nu aveam cum să ajungem pe podium pentru că formaţiile din Iaşi, Caracal şi Brăila au şi experienţă dar şi o bază de selecţie mai mare” a declarat pentru „Adevărul Virgil Georgescu, unul dintre antrenorii formaţiei giurgiuvene.

Lotul formaţiei giurgiuvene a fost compus din: Ana IVAN, Mirela TITIŞINĂ, Alexandra GEORGESCU, Daniela MOCANU, Denisa BĂDICA, Carmen ANEHEI, Ana Maria CONSTANTIN, Liliana CHIOSEA, Cristina ANCUŢA şi Roxana ENE. Antrenori: Virgil GEORGESCU şi Ion BAIARAC.

În 2009 şi 2010, cele care au ocupat locul 4 la competiţia de la Târgu Mureş au obţinut medalia de bronz la ONSS-urile destinate şcolilor generale, cu echipa Şcolii nr.8 „Academician Marin Voiculescu”.

Revenind la competiţia din acest an, iată cum a arătat clasamentul final: 1. LPS Iaşi, 2. Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” Caracal, 3. LPS Brăila, 4. Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” Giurgiu, 5. Târgu Secuiesc (CV), 6. Petroşani (HD), 7. Bistriţa (BN), 8. Bucureşti (B).

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite