EXCLUSIV Firma lui Adrian Oprişan reface stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu pentru FC Astra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suprafaţa de joc a fost arată de firma lui Adrian Oprişan (foto Bogdan Vladu)
Suprafaţa de joc a fost arată de firma lui Adrian Oprişan (foto Bogdan Vladu)

Prim-divizionara FC Astra va părăsi legendara arenă „Columbia” din Ploieşti şi va disputa meciurile de pe teren propriu la Giurgiu, pe „Marin Anastasovici”. Oficialii „alb-negrilor” au stabilit deja planurile de modernizare a stadionului giurgiuvean, apelând la mai multe firme care să facă posibil în timp util „transferul” de la Ploieşti la malul Dunării.

Începând cu această săptămână intenţiile FC Astra de a se muta definitiv la Giurgiu devin clare, arena „Marin Anastasovici” fiind arată.

Firma care se ocupă de modernizarea gazonului stadionului giurgiuvean este SC Gama Verde SRL aparţinând celebrului Adrian Oprişan.

Dacă arena va fi modernizată în timp util sunt şanse mari ca primul meci de pe teren propriu al FC Astra (28 iulie) să se dispute la Giurgiu contra celei mai galonate echipe din fotbalul românesc: Steaua Bucureşti.

Tribuna I a stadionului "Marin Anastasovici" din Giurgiu
Stadionul "Marin Anastasovici" în timpul erbicidării
Adrian Oprişan (cu şapcă) a trecut la munca de jos alături de reprezentanţii Astrei II

CLICK PE IMAGINI PENTRU A VEDEA CUM ARĂTA GAZONUL DUPĂ ERBICIDARE

Terenul de joc a fost arat
La aproximativ trei săptămâni de la prima operaţiune de ierbicidare a terenului de joc, acesta a fost arat vineri, 22 iunie, vechiul gazon devenind istorie.

Patru utilaje aparţinând firmei vrâncene au fost aduse la Giurgiu cu tirul, acestea fiind puse în funcţiune în jurul orei 9.00.

„Mă uit acum la teren şi nu îmi vine să cred cum arată. Oricât de mult ne-ar durea acest lucru, nu ne putem opune evoluţiei” a declarat pentru „Adevărul” Tudorel Popazu, cel care se ocupă de baza sportivă „Olimpia” (aşa cum este ea cunoscută de giurgiuveni) din anul 2002.

În urma unei analize riguroase şi a măsurătorilor, reprezentanţii firmei care se va ocupa de gazon au stabilit că acesta va fi deplasat spre tribuna oficială cu aproximativ un metru. De asemenea, pentru a putea fi omologat acesta va fi „lungit” puţin urmând să măsoare 105 x 68 metri.

Suprafaţa de joc a fost arată

CLICK PE IMAGINI PENTRU A VEDEA CUM ARATĂ ACUM TERENUL DE JOC

Va fi gata peste o lună
Operaţiunea de transformare a terenului de joc va dura aproximativ o lună de zile. După erbicidat şi arat urmează să fie montată tubulatura pentru drenaj. Aceasta va fi montată de jur împrejurul suprafeţei de joc. Apa rezultată în urma ploii sau a irigării va fi evacuată la extremele gazonului urmând să fie preluată şi dirijată către fosa din apropierea sălii de sport.

Alături de tubulatura pentru drenaj vor fi implementate instalaţii de încălzire subterană a gazonului şi de irigare, aceasta din urmă fiind de tip „pânză de păianjen”. Ultima „piesă” din puzzle va fi reprezentată de gazon care va fi compus din „rulouri” şi achiziţionat din străinătate.

Portofoliu bogat

Firma „Gama Verde” are un portofoliu de invidiat, aceasta ocupându-se de gazonul mai multor arene din Bucureşti (Rapid, Dinamo, Steaua) şi din ţară: Târgu Jiu, Braşov, Râmnicu Vâlcea sau Botoşani.

La fel de adevărat este şi faptul că firma lui Adrian Oprişan a dat şi „rateuri” răsunătoare: gazonul pe pe stadionul Naţional (2003) şi de pe Arena Naţională (2011). În ambele cazuri s-a dat vina pe căldura excesivă şi lipsa precipitaţiilor.

Tribună da, nocturnă ba

În paralel vor începe lucrările specifice ridicării tribunei a II-a după ce ansamblul vechi va fi demolat, capacitatea arenei urmând să numere peste 6.000 de locuri.

Surse din interiorul clubului afirmă că s-a renunţat la instalaţia de nocturnă, comisia condusă de Viorel Duru acceptând acordarea unei derogări în acest sens. Motivarea FC Astra a fost aceea că instalaţia de nocturnă pe lângă faptul că este costisitoare, nu va putea fi montată în timp util.

De asemenea, având în vedere faptul că mutarea pe „Marin Anastasovici” este una temporară (la Giurgiu urmând să fie construită o arenă nouă, de cinci stele), federalii au fost înţelegători.

Până la acest moment se mai cunosc următoarele „transformări”: o a treia cale de acces, instalarea de camere video şi turchineţi la intrarea în complexul sportiv dar şi modificări ale cabinei de transmisie a meciurilor şi apariţia unei săli de conferinţe.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite