Drumul Judeţean 411 va fi reabilitat şi modernizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Giurgiu a lansat luni, 4 aprilie, Proiectul “Reabilitare şi modernizare DJ 411”, Hotarele-Isvoarele-Comana-Călugăreni- Singureni-Bulbucata-Clejani”

Este bine ştiut faptul că o parte din drumurile judeţene din Giurgiu arată jalnic. Datorită faptului că până acum doi ani autorităţile judeţene nu s-au interesat deloc de starea drumurilor, sunt localităţi în care nu mai poţi circula nici măcar cu bicicleta, darmite cu maşina. Este şi cazul  satelor Teiuşu, Mironeşti, Budeni, Brăniştari, Crânguri şi Podul Doamnei acolo unde fostele gropi din drum s-au transformat în adevărate cratere, asfaltul fiind zărit din loc în loc.
“Abia trecem cu căruţa. Drumul este impracticabil, gropile sunt cu zecile, iar dacă nu ai grijă te poţi răsturna cu maşina. E dezastru. Promisiuni sunt multe, dar până când nu văd cu ochii mei drumul făcut nu ami cred nimic” ne spune supărat Alexandru Solomon din localitatea Podu Doamnei.

Edilii din judeţ sunt optimişti

Primarii din cele 14 localităţi ce străbat drumul judeţean 411 sunt optimişti în ceea ce priveşte reabilitarea drumului, deoarece Consiliul Judeţean Giurgiu va începe în această vară lucrările.
“Suntem convinşi că vom avea drumul facut anul acesta. Acest tronson este deosebit de necesar atât pentru îmbunătăţirea infrastructurii de transport cât şi pentru dezvoltarea socio-economică a localităţilor” a spus pentru “Adevărul de Seară” primarul comunei Clejani, Florin Nidelea.
Şoferii autovehiculelor de mare tonaj care tranzitează drumul judeţean 411, sunt pur şi simplu terorizaţi de faptul că trebuie să ocolească zeci de kilometri pentru a ajunge la destinaţie, din cauza drumului impracticabil.
“Circul cu autobasculanta pe ruta Budeni-Brăniştari- Călugăreni-Singureni de aproape doi ani de zile. Drumul arată ca după război, doar cu tractorul mai poţi merge. Sunt nevoit să ocolesc prin Mihăileşti ca să pot ajunge de la Ghimpaţi spre Comana” a spus Mihai Buzea, şofer.

110 milioane de lei pentru modernizarea DJ 411

Luni, 4 aprilie, Consiliul Judeţean a lansat oficial Proiectul de modernizare a drumului judeţean 411. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 110 milioane de lei, din care peste 75 de milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Acest drum judeţean începe de la limita judeţului Călăraşi, continuă în comunele giurgiuvene Hotarele, Isvoarele, Comana, Călugăreni, Singureni, Iepureşti, Bulbucata şi se încheie în comuna Clejani.
 “Am avut şansa ca datorită economiilor realizate la celelalte proiecte să se constituie sume suficiente de bani necesare pentru reabilitarea DJ 411. Nu va fi greu, îi asigur pe primarii din comunităţile care folosesc acest drum judeţean că vor avea într-un timp mediu un drum modernizat” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite