Drumarii şi poliţiştii stau cu ochii pe şoferii fără rovinietă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

Timp de o săptămână, în perioada 19 – 25 septembrie, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, organizează o serie de acţiuni de verificare în trafic a şoferilor.

Acţiunile se bazează, în principal, pe respectarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, cu modificările şi completările ulterioare.

Acţiunile se vor desfăşura zilnic, în toate judeţele din ţară, şi vor avea ca obiectiv principal verificarea achitării rovinietei şi a respectării prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice. La nivelul judeţului nostru, se va acţiona pe cele cinci drumuri naţionale care îl traversează (DN 5, DN 5A, DN 5C, DN 6, DN 61).

Iniţiativa acţiunii comune a CNADNR şi a poliţiei vine pe fondul creşterii volumului de autovehicule pe reţeaua de drumuri naţionale din România, ceea ce face necesară intensificarea activităţilor de control a rovinietei pe arterele rutiere unde nu sunt instalate sisteme automate de supraveghere a traficului.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite