Două autoturisme cu documente false, descoperite în Vama Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două maşini aveau certificate de înmatriculare false, ambii şoferi spunând că nu aveau habar de situaţia documentelor. Unul dintre autoturisme figura ca fiind furat din Norvegia din 2009.

AHMAD E., un cetăţean iordanian în vârstă de 48 ani, a fost oprit în punctul de trecere a frontierei pentru control. În urma verificărilor, poliţiştii au descoperit că  autoturismul marca Land Rover, gri închis, an fabricaţie 2006, înmatriculat în Norvegia, figura furat din anul 2009. Cetăţeanul iordanian a declarat că autoturismul l-a cumpărat de la un prieten din Suedia în anul 2008, neîntocmind acte de vânzare-cumpărare , contra sumei de 30.000 euro.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru infracţiunea de complicitate la furt, iar autoturismul în valoare de aproximativ 33.000 euro a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F.Giurgiu pentru continuarea cercetărilor.    
După câteva ore, pe sensul de ieşire din ţară, un alt autoturism a fost depistat la ieşirea din ţară, un cetăţean român care conducea un autoturism marca AUDI, culoare neagră, an fabricaţie 2005, înmatriculat în Italia.
În urma verificărilor specifice a rezultat că certificatul de înmatriculare prezentat la control este fals.
Şoferul le-a spus oamenilor legii că a cumpărat autoturismul la începutul lunii martie 2011 de la un cetăţean român , iar documentele prezentate i-au fost date de propietar , necunoscând că sunt false.
Şoferul s-a ales cu dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare. Autoturismul în valoare de aproximativ 15.000 euro a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F.Giurgiu în vederea continuării cercetărilor iar permisul de conducere i-a fost ridicat de Politia Rutieră Giurgiu.    


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite