Dotări noi la ISU Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean a lansat recent licitaţia pentru modernizarea dispozitivului de autospeciale existent în prezent la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu (ISU), prin achiziţionarea unei autospeciale pentru stingerea incendiilor cu apă şi spumă, a unei autospeciale pentru decontaminare la sol şi a unei macarale cu o capacitate de 60 de tone.

Totodată, vor fi cumpărate echipamente de laborator pentru realizarea la Giurgiu a unui laborator epidemiologic complet, precum şi aparatură  hardware şi software. Câştigătorii licitaţiei vor fi agenţii economici din ţară şi din străinătate care vor oferi cele mai bune tarife.
Valoarea proiectului „Eoces- întărirea capacităţilor operaţionale pentru răspuns în situaţii de urgenţă în regiunea transfrontalieră Giurgiu-Ruse” este de aproximativ 6 milioane de euro, bani alocaţi din Fondul European de Dezvoltare Regională. Cert este că partea bulgară va beneficia de mai mulţi bani decât cea română.
„Întotdeauna partenerul lider beneficiază de un buget mai mare. Bulgarii vor primi aproximativ 3,5 milioane euro, iar nouă ne revin 2,5 milioane de euro” a spus directorul executiv adjunct al Direcţiei de Cooperare Interegională Strategii şi Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu, Miruna Dudău.

CASETĂ

Timp de 21 de luni, autorităţile judeţene vor implementa Proiectul lansat astăzi „Eoces- întărirea capacităţilor operaţionale pentru răspuns în situaţii de urgenţă în regiunea transfrontalieră Giurgiu-Ruse”, proiect ce are ca scop creşterea eficienţei răspunsului în caz de urgenţă în cele două oraşe riverane Dunării. Din valoarea totală a proiectului, aproximativ 53.000 de euro reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Giurgiu.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite