Dorinţele copiilor giurgiuveni iau calea Ţării lui Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 200 scrisori au ajuns în Finlanda
Peste 200 scrisori au ajuns în Finlanda

Peste 200 de scrisori au fost trimise deja de la Giurgiu în Finlada prin intermediul Poştei Române. Reprezentanţii Poştei Giurgiu spun că se aşteaptă ca numărul scrisorilor să se dubleze în următoarele săptămâni, aşa cum a fost anul trecut. Cei mai mulţi care au venit la Poştă să lase scrisorile către Moş Crăciun sunt chiar copii. Tot ei sunt aşteptaţi să facă la rândul lor cadouri micuţilor fără familie.

Poate vor o păpuşă, o maşinuţă, sau poate vor dulciuri ori doar Sărbători Fericite în familie. Numai Moş Crăciun va afla ce îşi doresc cu adevărat de Crăciun sute de copii giurgiuveni care i-au trimis scrisori tocmai la casa lui din Finlanda.

În preajma Sărbătorilor, copiii sunt încurajaţi să folosească şi mijloacele de comunicare clasice, precum scrisorile, nu doar e-mailul sau sms-ul, iar părinţii lor au ocazia să primească volume de la Librăria Cărtureşti. Aceasta, după ce Poşta Română în parteneriat cu o unitate bancară au lansat o campanie denumită „Moş Crăciun te invita în Lumea Poveştilor”.

Până pe 31 decembrie, copiii şi părinţii lor pot cumpăra din oficiile poştale un kit. Acesta conţine o coală pe care pot fi aşternute dorinţele copiilor în ceea ce priveşte cadourile pe care vor să le găsească sub brad în ziua de Crăciun. După ce i-au scris Moşului, micuţii sau eventual părinţii trebuie să treacă pe plicul din kit adresa către locuinţa lui Moş Crăciun- Santa Claus’ Main Post Office Santa’s Workshop Village, 96930 – Arctic Circle, Rovaniemi, Finland.

Tragerea la sorţi, pe 17 ianuarie

Directorul Poştei Române, filiala Giurgiu, Florin Rădoi, a declarat pentru “Adevărul de Seară” că un val de scrisori este aşteptat în următoarele două săptămâni. “ Deocamdată sunt circa 200 de scrisori, au venit foarte mulţi copii. Ştim de la campania de anul trecut că spre finalul lunii ar putea fi cel puţin de două ori mai multe scrisori”. Majoritatea celor care i-au scris Moşului sunt din municipiu, am mai aflat de la Rădoi.

În afară de coală şi de plic, în kit mai este şi o carte poştală care trebuie trimisă pe adresa Poştei Române, OP 83-CP 81, Bucureşti. Toate cărţile poştale trimise până la 31 decembrie inclusiv vor participa la tragerea la sorţi care va avea loc pe 17 ianuarie. Premiile acordate vor consta în vouchere valorice care vor putea fi consumate, în intervalul 17 februarie – 17 mai 2011, la Libraria Cărtureşti, valoarea totală a premiilor fiind de 10.000 de Euro.

Copiii pot fi şi ei Moş Crăciun

Pe de altă parte, potrivit directorului Poştei Giurgiu, Florin Rădoi, în cadrul unei alte campanii derulate în prezent de compania pe care o reprezintă, sute de jucării s-au strâns deja la oficiile poştale din Giurgiu. Ursuleţi sau căţeluşi din pluş, păpuşi, maşinuţe sau jocuri educative au fost donate de giurgiuveni până acum. Toate acestea vor ajunge pe 21 decembrie în casele de tip familial din Giurgiu.

“ Aşteptăm în continuare şi pe elevi, părinţii lor, să le facă o bucurie copiilor defavorizaţi. Nu trebuie neapărat să fie noi jucăriile, dar nici deteriorate. Le pot lăsa la orice oficiu poştal din municipiu sau din judeţ până pe 17 decembrie”, a mai spus Rădoi.

Campania “Fiecare copil merită un cadou de Crăciun” i-a sensibilizat şi pe angajaţii Poştei Române filial Giurgiu care au donat şi ei jucării, ne-a zis directorul Rădoi.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite