Doi tineri din Giurgiu confecţionează mărţişoare pentru a se întreţine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această lună tânăra şi iubitul ei realizează mărţişoare şi cadouri simbolice pentru femei şi le vor vinde la Guvern pentru a putea scăpa de datorii.

Ofelia şi Alexandru sunt doi tineri giurgiuveni pentru care viaţa nu a fost tocmai blândă. Fata a fost infectată cu virusul HIV în spital, cand era foarte micuţă, după care a fost înregistrată la Fundaţia “Sfânta Maria” din Singureni, condusă de doctorul Paul Marinescu, iar Alexandru, iubitul fetei este sănătos. Ambii sunt membrii în Asociaţia “Licuricii” din Giurgiu şi beneficiază alături de alţi 65 de tineri de toată căldura sufletească a colectivului de aici. Ofelia este absolventă a Colegiului “Ion Maiorescu” şi se mândreşte cu acest lucru. “Cei doi tineri mi-au spus că vor să îşi oficieze relaţia, iar noi vom încerca să-i ajutăm cununându-i. Îşi doresc foarte mult acest lucru” ne spune Elena Bâcu, reprezentantul Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA din Giurgiu.

Dragostea este cea care i-a legat

Cei doi s-au cunoscut la spitalul din Singureni, judeţul Giurgiu, în urmă cu aproape 1 ani şi de atunci sunt nedespărţiţi.
De 1 şi 8 Martie fata nu avea voie să vină la şcoală pentru a nu-şi îmbolnăvii colegii şi asta o durea cel mai mult. Ca să nu mai vorbim de faptul că profesoarele nici nu se apropiau de ea. Alexandru a ştiut încă de la început că Ofelia este seropozitivă, dar asta nu l-a făcut să dea înapoi, dragostea lui pentru fată fiind mult mai mare decât răutăţile oamenilor din jur. “Ştiam că e bolnavă, dar pentru mine nu a contat! Suntem împreună şi asta e cel mai important” ne mărturiseşte Alex. Cei doi reuşesc cu greu să facă faţă greutăţilor dat fiind faptul că au foarte multe datorii. Locuiesc împreună cu chirie într-o cămăruţă insalubră, fără curent electric pe strada Rozelor din municipiu, după ce multă vreme au dormit pe cartoane pe unde apucau. După spusele Ofeliei, proprietarii actuali au sărit să o bată deoarece i-a surprins când le fura lemnele de foc. “Plătim 350 de lei pe lună chiria pentru garsonieră, înteţinerea, lumina şi căldura ajunge la aproape 500 de lei. Ne descurcăm foarte greu” a spus pentru “Adevărul de Seară” Alexandru.

Îşi vor vinde creaţiile la Guvern

 Pentru a mai câştiga un ban în plus, cei doi s-au apucat să confecţioneze mărţişoare şi mici cadouri pentru Ziua Femeii, pomişori, iconiţe, cercei, brăţări împletite şi coliere. Câţiva voluntari giurgiuveni vor merge joi la Guvernul României pentru a expune suvenirurile realizate de Alex şi Ofelia. Ei speră că mai sunt şi oameni de bine care vor să îi ajute. “Doamna Cristina ar vrea sa-i faca pe toti cei loviti de soarta sa fie increzatori in ei. Va merge cu noi la Bucureşti ca să ne vindem produsele. E o femeie cu suflet mare” ne mărturiiseşte Alexandru. Cei care doresc să îi ajute pe aceşti tineri năpăstuiţi de soartă, o pot face depunând sume de bani în contul Asociaţiei “Licuricii” RO19BRD190SV01176121900.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite