Dobândă mai mică la împrumuturile pensionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 14.000 de pensionari, membrii ai Casei de Ajutor Reciproc pentru Pensionari(CARP) Giurgiu au parte de veşti bune. CARP a decis micşorarea dobânzii la împrumuturile solicitate de aceştia, de la 15% la 8%, micşorare care urmează să intre în vigoare imediat după Paşte.

„Am luat această decizie de micşorare a dobânzii având în vedere situaţia prin care trec pensionarii giurgiuveni din judeţ. Şi noi, cei din CARP trăim tot în Giurgiu şi vedem care sunt preţurile de pe piaţă. Noi suntem o organizaţie non-profit, nu ne interesează să ne îmbogăţim. Este o facilitate oferită pensionarilor giurgiuveni şi sunt convins că oamenilor le va prinde bine”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, Emil Câinaru, preşedintele CARP Giurgiu.

Împrumuturi pentru Paşte şi munci agricole

De reduceri ale dobânzii vor avea parte şi salariaţii care sunt membrii ai Casei de Ajutor Reciproc pentru Pensionari, numai că aceştia vor beneficia de o reducere de 5%, plătind pentru împrumuturile contractate o dobândă de 10%.
Cei mai mulţi dintre pensionarii care iau în această perioadă bani cu împrumut o fac fie pentru a avea ce să pună pe masa de Paşte, pentru a-şi cumpăra tot ce este necesar pentru muncile agricole de primăvară sau pentru a-şi ajuta nepoţii la plata ratelor universitare.
Ca să micşoreze timpul de aşteptare al membrilor CARP la plata ratelor lunare, conducerea Casei de Ajutor Reciproc pentru Pensionari a suplimentat numărul chişeelor cu alte două, şase casieriţe urmând să stea la dispoziţia cotizanţilor.





Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite