Doar trei copii din o sută merg la After School

0
Publicat:
Ultima actualizare:
250 lei lunar, cel mai mic tarif la after-school
250 lei lunar, cel mai mic tarif la after-school

Mai bună decât orice bonă, After School este o alternativă educaţională modernă care intră timid pe piaţa giurgiuveană.  Firmele „Peter Pann” şi „Şcoala Veselă”,  Şcoala nr.10 şi Grădiniţa „Speranţa” oferă servicii profesioniste de supraveghere şi educare a copiilor, după orele de curs.

Numărul şcolarilor din clasele l-lV este, în Girgiu, de 2303. Dintre toţi aceşti prichindei, aproximativ 3% merg la „After School”, locul unde, după orele curs şi până la venirea părinţilor de la serviciu, un personal de specialitate îi supraveghează la efectuarea temelor, le asigură o educaţie complementară celei şcolare şi le oferă un mod plăcut de a petrece timpul liber.


After School, afacere de familie
 Diana Mirea este directoare la „Peter  Pann” şi Elvira Neacşu conduce  „Şcoala Veselă”. Cea dintâi, o tânără profesoară de limba engleză,  se consideră o”mămică  înlocuitoare”,  iar doamna Elvira, profesoară de limba franceză, pensionară,  se  prezintă ca „bunicuţa înlocuitoare” . Ambele  sunt „mari iubitoare de copii” şi şi-au convins familiile că doar o afacere de tip After School  le poate aduce satifacţie profesională şi astfel au deschis cele două locaţii. „Eu am lucrat timp de trei ani în Bucureşti, la o grădiiţă particulară. Când m-am săturat de naveta Giurgiu-Bucureşti, soţul meu a decis să mă ajute să deschid un After School.  <Peter Pan> a împlinit un an de existenţă, în septembrie 2010 şi găzduieşte, în prezent,  25 de copii”, explică Diana Mirea.


La rândul său, Elvira Neacşu spune că After School-ul „Şcoala Veselă”, care şi-a deschis porţile la 1 octombrie 2010, i-a fost făcut „cadou” de fiica sa şi de soţul acesteia, pentru a-i „alina dorul” de şcoală.
Ca  afacere,  After School, este la Giurgiu, una de criză. Cele două firme percep 500 de lei pentru serviciile oferite şi acceptă plata în rate. În aceşti bani, copiii sunt aduşi de la şcoală cu maşina firmei, sunt supraveghiaţi la prgătirea temelor, de cadre didactice, servesc  masa de prânz şi o gustare şi se joacă. Orele de limbi străine şi cele de pregătire artistică pot scoate bani în plus din buzunarul părinţilor.


La Şcoala nr. 10, After School, la jumătate de preţ
La Grădiniţa „Speranţa”, de pe strada Gh. Doja, copii care ajung la vârsta şcolară şi ai căror părinţi pot plăti 350 de lei pe lună, beneficiază de programul After School.
Dar oferta cea mai ieftină de After School este la Şcoala nr. 10, unde, pentru 250 de lei, programul se desfăşoară în condiţii optime. „Oferim servicile de After School unui număr de 11 copii. Părinţii lor plătesc doar masa, iar jumătate dintre aceştia sunt mămici singure care nu aveau cu cine lăsa copiii, după ore”, a precizat directoarea Leontina Iancu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite