Doar giurgiuvenii fără datorii vor avea căldură la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă: Mulţi nu vor avea cu ce plăti întreţinerea
foto arhivă: Mulţi nu vor avea cu ce plăti întreţinerea

De curând, prin Ordinul 157 al Ministrului Administraţiei şi Internelor, municipalitatea a primit, pentru SCUT Giurgiu, suma de 500.000 lei. Suma urmează a fi folosită, după cum declara subprefectul judeţului, Daniel Fiţa, pentru acoperirea subvenţiei preţului pentru o gigacalorie livrată populaţiei.

 „Suma primită de municipalitate este a o doua tranşă, după ce în prima jumătate a anului s-au mai primit 2,5 milioane de lei”, mai declară Daniel Fiţa.

Mai mult de jumătate dintre giurgiuveni însă sunt datori la CET, suma totală fiind de 19,528 milioane lei, conform unei situaţii puse la dispoziţie de reprezentanţii Primăriei Giurgiu. Pe primul loc într-un top al datornicilor este asociaţia de proprietari nr.15, situată în cartierul Tineretului, cu peste un milion de lei datorie. 

Datronicii ar putea rămâne fără locuinţe

Pentru recuperarea unora dintre datorii, în special cele de mai multe zeci de milioane de lei vechi, SCUT Giurgiu a acţionat în instanţă marii datornici, în 11 cazuri până în prezent obţinând ordine de executare silită. Astfel, după cum declarau reprezentanţi ai SCUT, vor scoate la vânzare cele 11 locuinţe obţinute prin cesiune de la asociaţiile de proprietari şi prin hotărâri judecătoreşti definitive.

„Măsura aceasta a creat oarece panică printre datornici, deoarece în ultima perioadă s-a observat o îmbunătăţire a ritmului plăţilor de către asociaţiile de proprietari dar şi o tendinţă de diminuare a datoriilor!”, declara directorul SCUT Giurgiu, Sorin Cepraga.

Astfel, pe fondul unor măsuri organizatorice luate de către SCUT, în special cele de constituire a asociaţiilor mici, de bloc sau chiar de scară, s-a reuşit recuperarea unui cuantum de 700.000 lei din soldul de aproape nouă milioane de lei, înregistrat cu circa trei ani în urmă.

La acest moment, la nivelul municipiului sunt 1054 de branşamente – scări de bloc – dintre care 832 sunt în funcţiune, restul de peste 200 fiind oprite, majoritatea din cauza datoriilor.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite