Doar 68 de elevi de nota zece la testarea naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatetele elevilor giurgiuveni la testarea naţională nu sunt unele extraordinare. Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu doar 68 de elevi din cei aproximativ 3.300 au reuşit să obţină nota maximă la cele două probe ale testării naţionale.

Cele mai multe note de zece (57) au fost date de profesori la proba scrisă la limba şi literatura română şi doar 11 la matematică. Pe de altă parte, nu toţi elevii examinaţi au reuşit să obţină notă „de trecere” la testare, astfel că în Giurgiu peste 500 de elevi de clasa a VIII-a au primit notă mai mică de 5 la proba de română şi 850 la matematică.

Nu ştiu să se exprime

Mariana Fifiţă, profesor de limba română la şcoala generală numărul 1 „Sfântul Gheorghe”, a participat la corectarea lucrărilor de la testarea naţională şi spune că elevii au grave probleme de exprimare şi că aceştia sunt mult mai slab pregătiţi decât anul trecut.
„Eu mă aşteptam la rezultate mult mai bune. Nu au fost subiecte cu un grad mare de dificultate, au fost subiecte uşoare. Copiii de astăzi sunt deficitari în exprimare. Cei de clasa a V-a au un limbaj mult mai bine dezvoltat, cei mari folosesc foarte mult internetul şi au tendinţa să se exprime trunchiat. Au fost subiecte uşoare”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, Mariana Fifiţă.
Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, procentul de promovabilitate din acest an (73%) este mai mic cu nouă procente faţă de anul trecut. Situaţia este una pozitivă însă la limba română acolo unde procentul de promovabilitate faţă de 2010 a crescut cu mai mult de 2%. Testarea naţională s-a desfăşurat fără probleme la Giurgiu, niciunul dintre elevi nefiind eliminaţi din timpul probelor.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite