Dispute aprige pentru cinci hectare de teren. Preţul de vânzare li s-a părut consilierilor social-democraţi şi democrat-liberali mult prea mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii democrat-liberali şi cei social-democraţi acuză Primăria de favoritisme
Consilierii democrat-liberali şi cei social-democraţi acuză Primăria de favoritisme

La şedinţa ordinară de joi, 27 octombrie, spiritele încinse ale unor consilieri au dus la clătinarea coaliţiei din opoziţie. Cei cinci consilieri locali ai PSD, alături de alţi doi democrat-liberali, au acuzat, pe faţă, conducerea Primăriei Giurgiu de favorizarea anumitor investitori.

După 18 proiecte de hotărâre aprobate fără niciun fel de discuţii de toţi cei 20 de aleşi locali prezenţi în sala de şedinţe, proiectul care viza atribuirea directă a unui teren, în suprafaţă de 5,5 hectare, situat pe Insula Mocănaşu, în apropierea malului stâng al Dunării a iscat un mic război între social demcraţi şi democrat liberali, pe de o parte, şi primarul Lucian Iliescu, de cealaltă parte.

Cei şapte contestatari ai modului de atribuire a terenului (Nicolae Barbu, Cristian Ştenghel, Liliana Măcelaru şi Liliana Sima, consilieri PSD, şi Marioara Velicu, Florian Velicu şi Daniel Ivan, consilieri PD-L) au susţinut, timp de 45 de minute, că preţul rezultat în urma calculelor evaluatorului Octavian Trăistaru Stanciu, este mult subevaluat.

Terenul cu pricina ar urma să fie vândut contra sumei de 2,02 euro/mp, suma totală ce ar fi urmat să fie încasată de Primărie fiind de 111.302 euro.

„Nu suntem împotrivă să se creeze investiţii în Giurgiu, dar nu suntem de acord cu modul de atribuire. Cel mai corect ar fi fost să se organizeze licitaţie deschisă”, a precizat, în cadrul şedinţei, social-democratul Nicolae Barbu.

Odată cu abţinerea, în timpul şedinţei, de la vot, a celor şapte consilieri locali, proiectul de hotărâre a fost respins, primarul Iliescu cerând, în mod repetat, celor şapte, să îi precizeze ce răspuns ar urma să îi trimită solicitantului.

Proiectul de hotărâre, cu un alt conţinut, ar putea fi reluat în discuţie în cadrul unei şedinţe extraordinare ce va avea loc în zilele următoare.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite