Directorii Şcolii 4 au demisionat, proful de sport şi părinţii s-au împăcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imediat după demisia de onoare a celor doi directori, elevii clasei a V-a A s-au dus la orele de educaţie fizică. Inspectoratul Şcolar Judeţean(IŞJ) anunţă că profesorul acuzat că ar fi venit beat la ore este în continuare monitorizat de instituţie.


Cei doi directori ai şcolii generale numărul 4 din Giurgiu, Ion Brişcă şi Gheorghe Diaconescu, şi-au dat ieri demisia de onoare, în urma scandalului cu profesorul de sport Marian Dragomir acuzat că ar fi venit beat la ore. Director a fost numită profesoara de franceză Valeria Biro, în timp ce funcţia de adjunct a revenit învăţătoarei Maria Magdalena Popescu.

Inspector şef Alexandru Burgoi a spus astăzi pentru “Adevărul de Seară” că şcoala a fost monitorizată de IŞJ în ultimele şase luni.

“ Şcoala 4 este sub monitorizare din luna mai, acolo s-au mai întâmplat incidente. Au mai fost suspiciuni că Dragomir ar fi avut o legătură cu o elevă. Se pare însă că directorilor de şcoală şi comitetului de părinţi le-a plăcut să se complacă. Am avut surse că nici directorii nu erau sfinţi şi nu-şi vedeau de treaba lor. Bine au făcut că şi-au dat demisia, poate lumea înţelege că vina este de ambele părţi”, ne-a spus Burgoi, precizând însă că cei doi profesori de sport sunt încă sub monitorizarea Inspectoratului.

Profii de sport: " S-a făcut dreptate!"

Cei doi profesori de sport ai Şcolii numărul 4 salută gestul directorilor de a-şi da demisia. “În sfârşit, s-a făcut dreptate. Am făcut pace şi cu părinţii, ieri copiii de la a V-a A au venit la orele de sport. Părinţii şi-au retras acuzaţiile”, ne-a spus profesorul de educaţie fizică Mihai Zimnicaru.

La rândul său, dascălul implicat în scandal, Marian Dragomir, a declarat pentru “Adevărul de Seară” că demisia directorilor i se pare “firească”. “ Mi se pare firească, lăsând la o parte evenimentele recente, este vorba despre competenţa lor care a lăsat de dorit”. Întrebat dacă este adevărat că a încetat scandalul cu părinţii, profesorul ne-a spus că se fac paşi în acest sens.

Contactat telefonic, fostul directorul general al unităţii de învăţământ, Ion Brişcă, din nou nu a dorit să comenteze situaţia.

Scandalul în care este implicat profesorul de educaţie fizică Marian Dragomir de la Școala Generală nr. 4 "Mihai Eminescu" din Giurgiu, a izbucnit la începutul săptămânii. Dascălul a fost acuzat de reprezentanţii Comitetului de Părinţi ai clasei a V-a A că ar fi venit la ore în stare de ebrietate şi că i-ar fi agresat pe unii elevi. El spune însă că părinţii au fost supăraţi din cauza notelor mici date elevilor. Consiliul de Administraţie al şcolii a decis joi seara înfiinţarea unei comisii de disciplină în cazul lui Dragomir. Iniţial, părinţi nu au mai vrut să îşi trimită copiii la ore, până la soluţionarea problemei.
 
Cei doi profesori de sport cer în continuare lui Ion Brişcă să dea o dezminţire în presă în ceea ce-l priveşte pe Marian Dragomir.




Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite