Din cauza salariilor mici, poliţiştii au început să îşi ia lumea în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Dragomir spune că mai mulţi colegi de-ai săi vor pleca din sistem
Nelu Dragomir spune că mai mulţi colegi de-ai săi vor pleca din sistem

Incertitudinea care planează la nivelul Ministerul Administraţiei şi Internelor, i-a determinat pe mai mulţi poliţişti giurgiuveni să recurgă la gesturi extreme. De la începutul lunii şi până acum, şase poliţişti giurgiuveni au rupt legăturile cu locul de muncă, picătura care a umplut paharul fiind decizia de reducere cu 500 de lei a normei de hrană.

Trei dintre poliţişti şi-au dat demisia, doi s-au pensionat iar unul s-a autosuspendat.

„Chiar ieri unul dintre agenţi s-a autosuspendat. După 10 ani în sistem este într-o situaţie disperată. Soţia este şomeră, au împreună un copil minor şi nu se mai descurcă cu banii. ” a declarat Nelu Dragomir, cel care susţine că numărul celor care vor să se autosuspende este mult mai mare însă unora le este frică să facă acest lucru, iar ceilalţi sunt orgolioşi.
În acest moment, la nivel naţional s-au autosuspendat 300 de poliţişti şi poliţişti de frontieră, iar alţi 800 au declarat că vor face acelaşi lucru.

În „concediu” fără plată

Începând cu luna iulie este posibil ca poliţiştii să fie trimişi acasă pentru 3 sau 4 zile, timp în care nu vor fi remuneraţi. De asemenea, angajaţii din structurile MAI urmează să fie evaluaţi, iar în funcţie de rezultate, cei mai slab pregătiţi dintre aceştia urmează să fie disponibilizaţi.
Conform unor surse din cadrul structurilor MAI, la nivelul judeţului Giurgiu urmează să fie daţi afară aproximativ 200 de jandarmi, angajaţi ai ISU, poliţişti şi poliţişti de frontieră.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite