Din 2011 vom plăti impozitele cu cardul sau online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giurgiuvenii vor putea de anul viitor să îşi achite dările către stat nu numai la ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite, cum se procedează în prezent, dar şi cu cardul sau online .

Această măsură a fost luată după ce consilierii locali au aprobat în ultima şedinţă, proiectul de hotărâre prin care locuitorii municipiului vor putea să îşi plătească impozitele şi taxele locale alegând una dintre cele două noi forme de plată.
Această măsură urmează să intre în vigoare din anul 2012, după ce oraşul Giurgiu va fi întregistrat în Sistemul Naţional Electronic de Plată On Line a Taxelor şi Impozitelor.

Plata cu cardul nu este obligatorie

„Este o metodă mult mai simplă deoarece giurgiuvenii nu trebuie să mai fie nevoiţi să meargă la ghişeele casieriilor Direcţiei de Taxe şi Impozite (DTI). Trebuie precizat faptul că acest sistem de plată nu este obligatoriu. Cetăţeanul este cel care va decide cum va dori să achite taxele locale” a spus pentru „Adevărul de Seară” directorul Direcţiei Administraţie Locală din cadrul Primăriei Giurgiu, Viorica Naghi.
Pentru a pune în practică aceast procedeu de simplificare a plăţilor, Primăria municipiului prin DTI va trebui să urmeze câţiva paşi fără de care sistemul nu poate funcţiona.
„Primul pas este de a înregistra oraşul Giurgiu în SNEPT, după care clientul trebuie să îşi deschidă un cont la Trezoreri, iar ultima procedură este de a alege o bancă, aceasta fiind cea care va emite cardul” a mai precizat directorul Naghi.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite