Diana Neaţu se pricepe să-i mobilizeze pe tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Neaţu, o adolescentă în permanentă căutare de soluţii
Diana Neaţu, o adolescentă în permanentă căutare de soluţii

Elevă în clasa a Xll-a B, la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, Diana Neaţu se implică în proiectele şcolare şi de voluntariat

Elevă în clasa a Xll-a B, la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, Diana Neaţu se implică în proiectele şcolare şi de voluntariat.

În prezent, tânăra este preşedinta aleasă a Consiliului şcolar al elevilor de la „Maiorescu”, dar şi a Consiliului judeţean al elevilor din Giurgiu.

De mică, Diana era foarte interesată de tot ce era nou şi încerca să-şi atragă prietenii în acţiuni menite să le dezvolte aptitudinile.

„Eram curioasă şi aveam spirit intreprinzător”, spune tânăra.

Şi, cum la şcoală a învăţat întotdeauna bine, fiind premiantă şi olimpică, toate aceste calităţi au propulsat-o în poziţia de lider al elevilor.

Mai întâi, ca şefă de clasă, iar de anul trecut, ca şefă a şefilor de clasă din colegiu, dar şi din toate şcolile din judeţ.

„Pe 11 noiembrie va fi ales noul preşedinte la nivel judeţean, căruia îi voi preda mandatul. Dar îmi doresc foarte mult să devin consilier al Consiliului judeţean al elevilor, pentru că am mai multe idei pe care doresc să le transpun în proiecte”, spune tânăra.

„Putem mai mult”

Diana spune că datorează foarte mult, în planul formării sale ca lider, unor foarte buni traineri, sub a căror îndrumare a lucrat.

 „Cel mai mult m-a ambiţionat îndemnul antrenorilor de la Crucea Roşie, unde sunt voluntar. Întotdeana ne spuneau <Puteţi mai mult>. Şi, cu aceste cuvinte în minte, echipajul nostru, format din cinci elevi, a ieşit mereu pe primele locuri, cu Premiul l în anii 2007 şi 2009, când am luat şi marea cupă”, spune Diana.

Preocupată, ca întodeauna, de găsirea de soluţii la tot felul de probleme ale tinerilor, Diana a participat la mai multe proiecte europene, pentru elevi.

Printre acestea, au fost două proiecte Comenius, unul când era în clasa aVll-a, intitulat “Tradiţii şi obiceiuri” şi cel de al doilea,  anul trecut, intitulat “Omul, Copacul şi Mediul Înconjurător”. “Ambele mi-au oferit ocazia de a relaţiona cu elevi din mai multe ţări, printre care, Italia, Franţa, Grecia, Turcia, şi de  a învăţa multe lucruri utile “, spune tânăra. 

Un alt proiect care i-a îmbogăţit experienţa de comunicator şi i-a adus mulţi prieteni din diferite ţări, a fost Congresul Internaţional al Tinerilor, de la Istanbul, din 2009, la care au participat peste 1600 de tineri.

Lider la cercetaşi

 Una dintre cele mai frumoase amintiri ale Dianei, la care adolescenta se referă cu plăcere, este aceea a unui foc de tabără, făcut în vara acestui an, într-o noapte, la Slobozia, lângă pădure.

“Eram într-o tabără de corturi cu o patrulă de cercetaşi, formată din elevi de clasele l-lV. Copiii au vrut să le spun părerea mea despre cum au participat la antrenamentele de acordare a primului ajutor. M-a emoţionat foarte mult inocenţa, entuziasmul şi energia lor”, remarcă tânăra.


Întrebări şi răspunsuri

Spre ce carieră te vei îndrepta după bac?

M-am gândit tot timpul să urmez ASE-ul, ca şi fratele meu Dragoş.

Crezi că îţi va răspunde cel mai bine dorinţelor tale?
De când am constatat ce satisfacţie resimt atunci când mă dedic rezolvării problemelor de tot felul ale tinerilor şi când imaginez proiecte de viitor, mă gândesc şi la o profesie legată de comunicare şi relaţii publice.

Ce îi place
Diana iubeşte viaţa, cu bune şi cu rele. Îi plac oamenii, comunicarea eficientă. Este mare amatoare de ciocolată.

Ce nu-i place
Este foarte dezamăgită de dezinteresul celor mai mulţi dintre tineri. “Oraşul nostru are mare nevoie de iniţiativă şi mobilizarea forţelor. Dacă tot mai mulţi tineri sunt nepăsători faţă de problemele oamenilor,  o mulţime de soluţii care s-ar putea găsi şi aplica, nu se vor nşte niciodată!, remarcă Diana Neaţu.



Profil
Născută
28 septembrie 1992, Giurgiu
Studii
Elevă, clasa a Xll-a B, Colegiul Naţional “Ion Marinescu”

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite