Muşchi bine-crescuţi la sala de forţă a penitenciarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Săvulescu îşi ajută colegii începători sa se antreneze
Daniel Săvulescu îşi ajută colegii începători sa se antreneze

Printre deţinuţii din Penitenciarul Giurgiu sunt şi foşti antrenori de culturism şi fitness şi sportivi cu experienţă care trag din greu. Antrenamentele sunt supravegheate şi structurate tot de un deţinut, care a practicat sportul în libertate.

Deţinuţii din Penitenciarul Giurgiu par să cunoască cel mai bine proverbul „Minte sănătoasă într-un corp sănătos”, iar dincolo de gratiile închisorii, interesul pentru sport este mare. Foşti antrenori de culturism şi fitness, privaţi de libertate, dar şi deţinuţi care în libertate nu au trecut pragul sălilor de forţă încearcă să uite de pedepse prin sport.

Tâlhării şi consum dau trafic de droguri sunt principalele infracţiuni pentru care sunt închişi mulţi dintre cei care fac antrenamente la sala de sport a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Giurgiu.

Aproximativ 400 de deţinuţi merg săptămânal la sala de forţă. Programul este zilnic, începând cu ora 8.30.

Sportivi în libertate, antrenori în penitenciar

Puşcăriaşii sunt împărţiţi în patru grupe, fiind selecţionaţi din rândul celor care au înclinaţii şi care şi-au exprimat dorinţa de a face sport. Sala este dotată cu gantere, haltere, bicicletă, bandă de alergare şi bancă de abdomene iar începătorii nu sunt lăsaţi să execute exerciţiile haotic. Antrenamentele sunt supravegheate de deţinuţi care în libertate au făcut sport la nivel avansat.

Daniel Săvulescu are 25 ani şi este închis pentru tâlhărie. Vine de două ori pe săptămână în sală şi spune că cei nouă ani de pedeapsă nu-i mai par atât de grei. În libertate a făcut culturism timp de doi ani şi a jucat fotbal în echipele naţionale. I-ar fi greu să stea departe de sport şi tocmai de aceea nu se dă la o parte de la astfel de activităţi.

„Sportul mă ajută nu doar fizic dar şi psihic. Ştiu cum să lucrez, cum se fac exerciţiile şi mă simt mult mai bine atunci când fac sport”, povesteşte Daniel.

Competiţii sportive

Sala de forţă a fost înfiinţată în 2005 din fonduri proprii, sponsorizări şi fonduri europene, fiind creată totodată şi un club de sport unde sunt organizate competiţii de tenis de masă, tenis cu piciorul, volei şi basket.

„Pe cele mai multe le-am realizat în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport iar deţinuţii care au participat au fost premiaţi cu diplome, medalii, tricouri şi chiar palete de tenis, în cazul competiţiilor de tenis de masă”, a spus Florinel Stănică, purtător de cuvânt în cadrul Peniteniatului de Maximă Siguranţă Giurgiu.


 


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite