UPDATE Unul dintre încasatorii de taxe din PCTF Giurgiu acuzaţi de mită, a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţii au controlat maşinile celor doi taxatori din vamă
Mascaţii au controlat maşinile celor doi taxatori din vamă

Niculae Vârbănescu, unul dintre cei doi angajaţi ai Agenţiei de Control şi Încasare din cadrul AND Giurgiu care ar fi fost acuzat de un cetăţean turc pentru luare de mită în Punctul de Control şi Trecere a Frontierei (PCTF) Giurgiu, a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore din partea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu. Cealaltă persoană implicată în scandal a fost eliberată.

UPDATE: 09.10

Se pare că descinderea Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) a fost cauzată de sesizarea unui şofer turc care ar fi depus o plângere împotriva angajaţilor Agenţiei de Control şi Încasare din cadrul AND Giurgiu.

UPDATE: 00.11

Marţi seară, orei 20.00, mascaţii şi un procuror au descins în Vama Giurgiu la unul dintre ghişeele, aflate pe sensul de ieşire din ţară, unde se plătesc rovinietele şi taxa de trecere a podului Prieteniei. Se pare că doi dintre lucrătorii care se aflau în tură la acel moment ar fi fost prinşi în flagrant în timp ce facilitau trecerea unor tiruri fără să fie plătite taxele aferente.

Emil Vucă, avocatul lui Niculae Vârbănescu, spune că lucrătorul nu este acuzat în mod oficial de nimic în acest moment.

"Clientului meu nu i s-a adus în mod oficial nicio învinuire până acum. S-a trezit cu mascaţii la ghişeu care i-au solicitat să prezinte toate încasările din tura respectivă. Într-adevăr s-au luat ca probe şi date din calculator şi acum aşteptăm să vedem ce spune procurorul", a declarat Emil Vucă, avocatul lui Niculae Vârbănescu.

Din surse neoficiale, unul dintre cei anchetaţi ar fi chiar Niculae Vârbănescu (44 ani) cel care în urmă cu aproape un an a fost implicat într-un scandal cu doi cetăţeni bulgari, pe sensul de ieşire din ţară. Poliţiştii au făcut percheziţii în maşinile celor doi angajaţi ai Agenţiei de Control şi Încasare din cadrul AND Giurgiu, în acelaşi timp fiind luate pentru anchetă calculatoarele din ghişeul unde lucrau cei doi.

În prezent, în Vama Giurgiu au loc audieri în prezenţa avocaţilor şi a procurorului. Traficul se desfăşoară cu greutate din cauza acestui incident fiind închise două dintre ghişee.

Vom reveni cu amănunte!

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite