Decanul de vârstă al învăţământului giurgiuvean face gimnastică deşi a împlinit 103 ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Mateescu, cel mai longeviv profesor giurgiuvean, a împlinit ieri 103 ani. Fostul dascăl se menţine în formă făcând gimnastică în fiecare dimineaţă şi consumând tot felul de ceaiuri din plante naturale pe care le păstrează în mai multe borcane.

Acesta susţine că secretul longevităţii se datorează unei gene dar şi a vieţii echilibrate pe care o duce. „Cred că este vorba de o genă a longevităţii. Mama a trăit 91 de ani. Totuşi degeaba ai gena bună dacă n-ai grijă de ea. Am dus o viaţă echilibrată. Fără băutură şi tutun, cu familia aproape şi gimnastică în mod constant. Chiar şi acum fac” susţine bătrânul.

Cetăţean de onoare al municipiului Giurgiu
Născut la un an după răscoala ţărănească din 1907, Ion Mateescu a decis să urmeze o carieră didactică, absolvind atât Facultatea de Matematică din Bucureşti cât şi Institutul Superior de Educaţie Fizică şi Sport.

În anul 1933 este repartizat la Giurgiu, predând educaţia fizică la „Ion Maiorescu”, pentru ca 15 ani mai târziu să îi iniţieze pe tineri în tainele matematicii.

Deşi pensionat de peste patru decenii, Ion Mateescu rămâne o figură importantă în viaţa culturală a oraşului. Cetăţean de onoare al municipiului (din 2005), se implică activ într-o serie de proiecte care au drept subiect colegiul naţional „Ion Maiorescu”.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite