De mărţişor încep debranşările la căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contravaloarea facturilor emise pe luna noiembrie către populaţie de Uzina Termoelectrica Giurgiu depăşeşte 700.000 de lei.

Dacă giurgiuvenii nu-şi vor achita datoriile către furnizorul de căldură, există pericolul ca de la 1 martie locuitorii oraşului să rămână în frig. Gazul pe care Centrala Termoelectrica (CET) îl foloseşte drept combustibil se achită în avans, iar dacă societatea nu va recupera contravaloarea facturilor restante, nu va mai avea posibilitatea financiară să-l cumpere. „Giurgiuvenii nu înţeleg că este absolut necesar să-şi plătească facturile. CET-ul va asigura căldura în oraş, până la sfârşitul sezonului. Cei care au datorii, de mâine nu vor mai primi căldură” a spus pentru „Adevărul de Seară” directorul centralei giurgiuvene, Sorin Cepraga.

Bun platnicii vor primi căldură

Directorul CET îi sfătuieşte pe locuitorii municipiului Giurgiu să aleagă contorizarea pe orizontală a apartamentelor, pentru a nu mai fi nevoiţi să plătească pierderile de energie termică şi totodată să sufere din cauza vecinilor rău platnici. În acest caz cât se consumă, atât se plăteşte.
„Dacă plăteşti ai căldură, dacă nu plăteşti stai în frig. Nu trebuie să sufere cei care sunt cu plata facturilor la zi, pentru câţiva locatari care nu înţeleg că este o datorie civică şi morală să-şi plătească serviciile primite” a mai adăugat Cepraga. Centrala Termoelectrica a încasat până în prezent aproximativ un miliard de lei, dar peste 80% din această sumă reprezintă facturi restante aferente iernii 2009-2010. Pentru lunile noiembrie şi decembrie 2010 Guvernul României a alocat centralei giurgiuvene 1,6 milioane lei.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite