De la agonie la extaz şi înapoi. CSS Giurgiu pierde greu în faţa Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de baschet masculin CSS Giurgiu a cedat miercuri, 25 ianuarie, pe teren propriu, în faţa echipei CSU Atlassib Sibiu, scor 82-88, într-un meci contând pentru etapa a XVIII-a a Diviziei A. Finalul a fost unul incandescent, oaspeţii asigurându-şi victoria în ultimul minut de joc.

CSS Giurgiu pierde pentru prima dată pe teren propiu în acest an, în timp ce ardelenii înregistrează prima victorie după patru eşecuri consecutive. Conducătorul de joc Kevin Sims a împlinit 24 de ani chiar în ziua partidei.

Deşi după primele douzeci de minute erau conduşi la o diferenţă de zece puncte (32-42), giurgiuvenii au revenit incredibil pe tabelă în sfertul trei, sfert pe care l-au câştigat la o diferenţă zdrobitoare (25-12).

Final nerecomandat cardiacilor
Iureşul gazdelor a continuat şi în sfertul decisiv, aruncările de trei puncte reuşite de Kraemer şi Milovic făcând ca tabela să indice cu şase minute înainte de final 69-64.

Americanii Sibiului, Wisseh, Austin şi Riley îşi ţin echipa în joc după o serie de erori ale gazdelor preluând conducerea şi distanţându-se la patru puncte (74-78, minutul 37). Kraemer are o mână de aur în acest meci şi reuşeşte cinci puncte cu care egalează la 79 cu un minut şi jumătate înainte de expirarea timpului regulamentar.

Vedeta oaspeţilor, Wisseh, răspunde cu o aruncare de trei puncte însă acelaşi Kraemer îşi mai trece în cont două puncte. Scott înscrie şi el pentru 84-81 în favoarea Atlassibului, iar Kevin Sims este aproape să egaleze printr-o aruncare de la mare distanţă însă mingea se încăpăţânează să intre de această dată.

În ultimele 25 de secunde se punctează exclusiv de la linia de libere (4-1 pentru ardeleni), scorul final fiind de 82-88.

Trei baschetbalişti au reuşit “double-double”
Ray Kraemer a contribuit pentru CSS Giurgiu cu 28 de puncte (12 provenind din aruncări de la distanţă), 10 recuperări şi o pasă decisivă pentru o eficienţă de +26 şi double-double. Cătălin Vlaicu a reuşit la rândul său double-double (15 puncte, 10 recuperări şi 3 pase decisive), în timp ce Burrell a fost aproape de acest lucru (11 puncte, 9 recuperări şi 4 pase decisive).

De cealaltă parte, s-a evidenţiat Jaytonah Wisseh, proaspăt revenit pe teren după o accidentare. Acesta a reuşit un total de 28 de puncte, 10 pase decisive şi 4 recuperări pentru un indice de +29 la eficienţă şi double-double.

Deşi a reuşit numai 10 puncte, Kaylone Riley a fost omul care a ţinut Sibiul în viaţă. Americanul s-a apărat extraordinar de fiecare dată, reuşind inclusiv trei capace de senzaţie.

De remarcat a fost faptul că giurgiuvenii au punctat mai mult decât adversarii lor din spatele semicercului (11 aruncări valabile faţă de 5). Sibienii în schimb au avut o bancă mai bună, jucătorii de rezervă ai oaspeţilor contribuind cu 18 puncte la victoria echipei lor în timp ce rezervele CSS-ului au marcat numai 2 puncte.

Arbitraj contestat
Diferenţa de zece puncte înregistrată la pauză s-a datorat şi brigăzii de arbitri care au luat mai multe decizii controversate, majoritatea împotriva gazdelor. Una dintre acestea, o posesie arătată anapoda, a reuşit să smulgă zâmbete inclusiv pe buzele băncii de rezerve a Sibiului.

Managerul CSS-ului, Smaranda Iliescu a cerut arbitrilor să fie imparţiali, în sens contrar intenţionând să retragă echipa de pe teren.

CSS Giurgiu – CSU ATLASSIB SIBIU 82-88
[19-21, 13-21, 25-12, 25-34]

Ora: 18.00
Locaţia: Sala Sporturilor, Giurgiu
Spectatori: 500
Arbitri: Alexandru Olaru, Alin Faur, Marius Epure
Comisar: Viorel Constantinescu

CSS GIURGIU: Sims 15p (3x3), Kraemer 28p (4x3), Burrell 11p (1x3), Milovic 11p (3x3), Vlaicu 15p. Au mai evoluat: Boian 1p, Powell 1p şi I. Corneanu. Antrenor: Chris TERRELL
CSU ATLASSIB SIBIU: Wisseh 28p (3x3), Khartcenkov 13p (1x3), Cr. Crăciun 10p, Austin 9p, Riley 10p. Au mai evoluat: Pascu 5p (1x3), C. Scott 13p şi M. Popa. Antrenor: Cătălin VULC

În urma acestei înfrângeri, CSS Giurgiu se menţine pe poziţia a unsprezecea a clasamentului, cu 22 de puncte, în timp ce Sibiul urcă pe locul şapte cu 26 de puncte şi un meci mai puşin disputat.

Următorul joc al formaţiei de la malul Dunării va avea loc sâmbătă, 28 ianuarie, în deplasare, contra formaţiei CSU Asesoft Ploieşti. În tur, prahovenii au câştigat la Giurgiu cu scorul de 86-77.

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite