De Halloween, liceenii au dat tonul la distracţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai originale costume vor fi premiate în Club Taboo (foto: arhivă)
Cele mai originale costume vor fi premiate în Club Taboo (foto: arhivă)

Petrecerile cu dovleci şi personaje costumate s-au desfăşurat în şcoli şi în baruri. La "Yellow Cafe", peste 100 de liceeni de la “Maiorescu” s-au adunat  la o astfel de petrecere care a durat până în zori.

În timp ce în alte licee elevii sunt preocupaţi de pregătirile pentru Balul Bobocilor, care se vor desfăşura pe parcursul lunii noiembrie, cei de la “Maiorescu” au dat  tonul la distracţia de Halloween. Pe lângă petrecerea de la Yellow Cafee, ei s-au întâlnit şi la Clubul 4U şi la Into.
 Doi dintre responsabilii, de la Colegiul Naţional “Ion Maiorescu”, cu petrecerea de Halloween, sunt Dragoş Udvuleanu şi colega sa, Ani Carmen Oancea, elevi în clasa a X-a E, cu profil de “engleză intensiv”. Cei doi adolescenţi s-au gândit la o ptrecere “cum n-a mai fost”, de la care nu au lipsit concursurile cu premii, pentru costume, şi tombola. “Este foarte atrăgător că, măcar o dată pe an, ne putem costuma în cele mai neaşteptate personaje”, a mărtusrisit Ani, care, după ce anul trecut a apărut în costm roşu, de drac, anul acesta a purtat o uniformă militară “sexi”. Iar Dragoş, care spre deosebire de colega sa, nu-şi cumpără costumele, ci le confecţionează singur, “a dezvoltat ideea de mumie”, evoluând de la costumul de anul trecut, făcut din bandaje vopsite cu  ceai negru, la cel de anul acesta, făcut din bandaje “murdare de sânge”.
Cei doi colegi au lucrat organizat şi eficient. Cu banii pe care i-au strâns, prin vânzarea celor peste 100 de bilete, de câte 20 de lei, au închiriat localul şi au cumpărat toate accesoriile necesare unei atmosfere “de groază”. “Am luat dovleci din piaţă, pe care i-am scobit şi i-am transformat în felinare. Am îmbogăţit decorul cu <pânză de păianjen>, pe care am cumpărat-o de la magazin. Am pus foarte multe abţibilduri cu personaje de Halloween, iar la intrare ne-a întâmpinat o sperietoare, făcută din fulgii de la o pernă de acasă”, povesteşte Dragoş. Tinerii nu au uitat nici de bodyguard, iar muzica a fost mixată de  DJ Bănică.

Profesorii îi încurajează
În opinia dirigintei clasei a X-a E, profesoara Emilia Apostu, “orice divertisment este atrăgător pentru adolescenţi”. Iar organizarea unei petreceri, cum este cea de Halloween, “este un prilej de manifestare a spiritului întreprinzător şi al responsabilităţii”. Diriginta a ţinut să menţioneze şi faptul că Dragoş şi Ani au note bune la şcoală. “Toată acestă iniţiativă îi stimulează. S-au străduit să facă totul bine şi, mai ales, să fie unici în tot ceea ce au reuşit să facă”.
La rândul lor, profesorii de la gimnaziu au organizat pentru clasele V-Vll, petreceri de Halloween la şcoală, la care au asistat diriginţii şi chiar unii dintre părinţi.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite