Dan Şova despre Traian Băsescu: „Un fost bărbat care astăzi are mai mult alura unui cocoşel de munte în politica românească”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Dan Şova (foto Bogdan Vladu)
Senatorul Dan Şova (foto Bogdan Vladu)

Prezent la conferinţa extraordinară a organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, senatorul social-democrat Dan Şova a lansat un atac dur la adresa preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Tânărul politician l-a numit pe Băsescu „un fost bărbat politic cu alura unui cocoşel de munte”.

Pe lângă alegerea preşedintelui organizaţiei PSD Giurgiu şi a structurilor acesteia, întâlnirea de vineri, 13 iulie, din sala mare a teatrului „Tudor Vianu” din municipiu a avut şi o altă miză.

Este vorba despre referendumul din data de 29 iulie atunci când românii vor hotărî dacă preşedintele suspendat Traian Băsescu va fi demis sau nu.

Cel mai important reprezentant al PSD prezent la conferinţa extraordinară a organizaţiei giurgiuvene, senatorul Dan Şova, l-a atacat dur pe Traian Băsescu îndemnându-i pe români ca pe 29 iulie să facă posibilă scoaterea din politică a preşedintelui.

„Obiectivul nostru principal pentru următoarele două săptămâni este să-l trimitem acasă pe domnul Băsescu. Să-l ajutăm să-şi încheie cariera politică şi noi să ne încheiem calvarul cu domnia sa” şi-a început discursul Dan Şova.

Dan Şova a vorbit în faţa a peste 400 de oameni

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

Acesta a precizat că Traian Băsescu a fost la putere în ultimii 22 de ani din diferite ipostaze: ministru al Transporturilor, parlamentar, primar al municipiului Bucureşti şi preşedinte al României.

„Domnia sa a fost ministru în cinci guverne. Singurul lucru care a rămas în urma sa ca ministru a fost o aşa zisă taxă pe drumuri care era o taxă pe gropi. O taxă prin care ne-a luat banii şi n-a construit nimic” a mai spus liderul PSD.

Dan Şova susţine că în următoarele două săptămâni vor fi date publicităţii documente din care reiese că Traian Băsescu a facilitat anumite retrocedări de case şi terenuri în perioada în care a fost primar al Bucureştiului.

„Domnia sa a fost ales  de două ori Primar General al Capitalei şi odată cu prezenţa domniei sale în fotoliul de Primar General al Capitalei, în Bucureşti a început mafia retrocedărilor. Sunt documente pe care le vom prezenta în următoarele două săptămâni”.

În continuare, Dan Şova l-a numit pe Traian Băsescu „un fost bărbat politic cu alura unui cocoşel de munte” pe care românii nu-l mai vor în funcţia de preşedinte.

„Ce ştie domnul Traian Băsescu astăzi e că românii nu-l mai vor şi atunci încearcă, mi-aş putea permite să spun ca un fost bărbat politic, care astăzi are mai mult alura unui cocoşel de munte în politica românească, încearcă să invoce diverse chiciţe avocăţeşti. Diverse şmecherii prin care să spună că n-am venit destui la vot, că n-au votat destui împotriva lui” a mai spus Dan Şova.

Deşi iniţial confirmaseră că vor fi prezenţi la Giurgiu, premierul Victor Ponta şi secretarul PSD Liviu Dragnea n-au mai ajuns la conferinţă din cauza unei şedinţe parlamentare.

În urma voturilor delegaţilor PSD din toate comunele giurgiuvene, noul lider al organizaţiei judeţene a devenit fostul „interimar” Niculae Bădălău.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite