Dan Păsat, la „mâna” colegilor din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Dan Păsat este cercetat penal pentru şantaj şi corupţie
Deputatul Dan Păsat este cercetat penal pentru şantaj şi corupţie

DNA a înaintat Legislativului cererea de arestare a deputatului PDL de Giurgiu, însă solicitarea a ajuns mai întâi la Ministerul Justiţiei care dat documentul mai departe.

Într-un comunicat al Ministerului Justiţiei este precizat: „Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis, astăzi, 4 noiembrie, doamnei Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, solicitarea formulată în dosarul nr. 283/P/2009, de Direcţia Naţională Anticorupţie, privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Păsat Dan”. Sesizarea a fost trimisă Parlamentului alături de un dosar ce curpinde 18 volume, iar Camera Deputaţilor urmează să ia o decizie referitor la solicitarea de arestarea preventivă a deputatului PDL în următoarea perioadă.


După mai bine de jumătate de an de la debutul anchetei, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a solicitat în luna octombrie arestarea deputatului PDL Giurgiu, Dan Păsat. Cercetat penal pentru şantaj şi corupţie, Păsat este acuzat că în perioada 2009- 2010, a făcut uz de funcţia de parlamentar şi de cea deţinută în cadrul organizaţiei judeţene a PDL(secretar general), prin încheierea cu mai multe primării din judeţul Giurgiu, a unor contracte de achiziţii publice. Acestea au fost derulate chiar prin firma deputatului PDL Giurgiu, SC Prod Invest SRL.


În baza contractelor, Dan Păsat ar fi vrut să obţină „beneficii necuvenite” pentru sine sau pentru persoane apropiate, se arată într-un comunicat al DNA din perioada amintită. Pe 18 februarie anul acesta, s-a dispus urmărirea penală faţă de Dan Păsat, în legătură cu două infracţiuni de şantaj, iar pe 28 iunie, cercetările au fost extinse. Astfel, s-a ajuns ca în prezent, deputatul PDL să fie acuzat de trei infracţiuni de şantaj cât şi de alte infracţiuni de corupţie, fiind incluse aici şi activităţi de comerţ incompatibile cu funcţia publică deţinută de Păsat.

Dan Păsat a candidat la alegerile parlamentare din 2008, din partea PNL Giurgiu, ulterior, în februarie 2010, giurgiuveanul a trecut la PDL.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite