Dan Mucenic: „ Flacăra vieţii lui Adrian Păunescu s-a stins după o viaţă zbuciumată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnalistul Dan Mucenic despre Păunescu: "A avut un program al său care nu ţinea cont de reguli"
Jurnalistul Dan Mucenic despre Păunescu: "A avut un program al său care nu ţinea cont de reguli"

Jurnalistul Dan Mucenic, care a fost coleg cu poetul şi publicistul Adrian Păunescu la revista Flacăra, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că regretă moartea poetului şi omului politic.

Mucenic spune că deşi nu a mai ţinut legătura cu Adrian Păunescu de mai bine de zece ani, n-a încetat niciodată să-i aprecieze lucrările şi articolele apărute în presa scrisă. „ Adrian Păunescu rămâne un poet admirabil, operele sale sunt incontestabile. Ştiu multe din poveştile vieţii lui şi ştiu cum l-au marcat evenimentele din viaţa sa”, spune Dan Mucenic. Acesta îşi aminteşte că poetul obişnuia să lucreze de cele mai multe ori pţnă târziu în noapte fără să ţină cont de odihnă.

„A avut un program al său care nu ţinea cont de reguli. Îţi pierdea nopţile lucrând până târziu. Divorţul de Constanţa Buzea şi-a spus cuvântul în viaţa sa iar legatura cu copii era când apropiată când distantă. Flacăra vieţii lui şi-a produs efectele. Îmi pare rău de această pierdere”, povesteşte Mucenic.


Colegi în presă
Dan Mucenic şi Adrian Păunescu au lucrat împreună nu doar la „Flacăra” dar şi la revista „Zig-Zag”, unde primul articol al poetului a fost publicat sub titlul „Schimbarea roţilor locomotivei din mers”.
„Flacăra vieţii lui şi-a produs efectele. Îmi pare rău pentru această pierdere. Este o pierdere atât pentru gazetărie cât mai ales pentru cultura românească”, mai spune Dan Mucenic.

Poetul şi politicianul Adrian Păunescu a încetat vineri dimineaţă din viaţă, la ora 7.15. Medicii nu au mai reuşit să îl resusciteze. În ultimele zile, a fost supus mai multor tratamente şi operaţii. Poetul suferea de insuficienţă cardiacă, hepatică şi renală

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite