DRAMĂ Campion la culturism, forţat să plece la muncă în Italia fiindcă nu are bani pentru antrenamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Ciuprun, vicecampion naţional la juniori nu-şi mai poate continua pregătirea din cauza lipsei banilor. Tânărul va pleca în Italia ca să lucreze ca bodyguard pentru a-şi putea permite un trai decent. Cosmin doreşte să obţină titlul de campion naţional, însă şase luni de pregătire îl costă mai mult de 12.000 lei.

După ce în 2009 a obţinut pentru a doua oară titlul de vicecampion naţional, giurgiuveanul Cosmin Ciuprun se vede acum pus în situaţia de a pleca să muncească în Italia pentru că nu-şi mai permite financiar pregătirea competiţională.

Participarea la Campionatul Naţional de Culturism şi Fitness pentru Juniori şi Junioare de anul trecut l-a costat peste 12.000 de lei.

„Am investit foarte mult în pregătirea mea. M-au ajutat atunci antrenorul meu, prietenii şi mama. Nu era suficient să merg doar la antrenamente. Aveam nevoie să iau suplimente şi să mă hrănesc corespunzător”, povesteşte sportivul.

A început antrenamentele de ziua lui

Cosmin a intrat pentru prima dată în sala de forţă în 2002, chiar în ziua în care împlinea 12 ani. Cumpăra revistele de specialitate, iar asta l-a ajutat să-şi dea seama cu ce să înceapă. Nu era o sală modernă, însă îşi dorea să facă performanţă. La 16 ani a făcut primul pas în sfera competiţională.

„Am mers însoţit de tatăl meu la prima competiţie, dar nu am obţinut nici un rezultat şi asta pentru că am urcat pe scenă după ce concurenţii de la categoria mea de greutate coborâseră deja”, povesteşte sportivul.

De atunci,  Cosmin a apelat la serviciile unui antrenor de culturism profesionist având ca singur scop competiţiile naţionale.

Pentru el, ziua începea la 5 dimineaţa, deşi era licean. Apoi, îşi termina cursurile şi petrecea în fiecare zi mai bine de 3 ore în sala de forţă.

La 17 ani a concurat la naţionalele de culturism destinate juniorilor mici, la categoria + 70 kg, unde a şi primit medalia de argint.

De atunci a fost multiplu vice-campion la etapele zonale ale Concursului Naţional de Culturism, iar în 2009 a luat titlul de campion naţional la etapa de zonă a competiţiei naţionale destinată juniorilor şi junioarelor, culturism şi fitness.

La finala pe ţară, s-a clasat al doilea.


Dezamăgit de România

Cosmin este nevoit acum să plece la muncă în Italia pentru a se putea întreţine. Vicecampionul naţional va lucra probabil ca bodyguard pentru a se putea întreţine. Visează la aurul din culturism şi n-ar renunţa pentru nimic la competiţiile sportive.

Din păcate, nimeni nu şi-a dat interesul să sprijine tânărul de numai 22 ani să facă performanţă.

„Am nevoie de bani să mă întreţin. Îmi doresc să pot rămâne aici să concurez în continuare, dar nimeni nu mi-a oferit vreun sprijin”, spune Cosmin Ciuprun.











Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite