Cursurile after school, o alternativă pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programul de joacă este nelipsit de la cursurile after school
Programul de joacă este nelipsit de la cursurile after school

“Şcoala Veselă” şi “Peter Pann” sunt cele două unităţi din Giurgiu unde copiii giurgiuveni primesc o educaţie complementară. After school-urile percep câte 500 de lei pentru serviciile oferite. În aceşti bani, copiii sunt aduşi de la şcoală cu maşina firmei, sunt supravegheaţi la pregătirea temelor, de cadre didactice, servesc  masa de prânz şi o gustare şi se joacă.

Mai eficientă decât orice bonă, soluţia after school, cea mai modernă alternativă educaţională, şi-a făcut loc şi pe piaţa giurgiuveană. În municipiu funcţionează două astfel de unităţi, “Peter Pann” şi “Şcoala Veselă”, care oferă aceleaşi condiţii de supraveghere şi educare a copiilor ca în orice alt after school din Capitală.
Aproximativ 100 de elevi frecventează o astfel de formă complementară de studiu, unde merg după orele desfăşurate la şcoală. Copiii rămân acolo până la venirea părinţilor de la serviciu şi, între timp, sea flă în grija unui personal de specialitate care îi supraveghează la rezolvarea temelor şi îmbină învăţatul cu modul plăcut de a petrece timpul.

Primul after school din Giurgiu

Primul after school înfiinţat în municipiu este “Peter Pann” situat pe bulevardul I.C. Brătianu. Şi-a deschis porţile în toamna anului 2009 iar de atunci gâzduieşte în fiecare an şcolar zeci de copii, după orele de curs.
“Am păstrat acelaşi tarif ca şi anul trecut, de 500 lei. În prezent avem aproximativ 30 de copii înscrişi, capacitatea noastră este de 40 de locuri aşa că părinţii care vor să-şi înscrie copiii o pot face chiar dacă a început anul şcolar, în funcţie de locurile libere”, spune Diana Mirea, managerul after schoolului.
De asemenea, dacă părinţii vor ca odraselele să înveţe o limbă străină în plus, să ia lecţii de dans, să picteze sau să participe la cursuri de teatru trebuie să plătească în jur de 150 lei în plus.
Înfiinţată în septembrie 2010, “Şcoala Veselă”, situată pe strada Vlad Ţepeş, bloc 110 D, mezanin, găzduieşte de la începutul anului şcolar 19 copii în cadrul after school.

Înainte şi după şcoală

La cererea părinţilor, “Şcoala Veselă” a creat şi posibilitatea ca elevii ajunşi la gimnaziu să continue să primească pregătire complementară printr-un serviciu intitulat “before school”. În prezent sunt înscrişi cinci elevi care vin şi-şi pregătesc temele înainte să meargă la şcoală.
 “Ne-am gândit că era un domeniu prea puţin prezent pe piaţa giurgiuveană şi totodată ne plac foarte mult copiii. Am vrut ceva mai mult decât un after school obişnuit, un club al copiilor, în care să facă lucruri educative care să le suscite interesul pentru şcoală şi pentru carte”, spune Teo Calagiu, administratorul after school-ului.
Pentru cei 500 de lei pe care îi plătesc părinţii pentru o lună, copiii au parte de supraveghere la pregătirea temelor, cadre didactice cu experienţă, mănâncă la prânz, primesc şi o gustare iar programul de joacă este nelipsit, transportul fiind asigurat în ambele cazuri.
În aşteptarea metodologiei
Şcolile pot crea şi ele programe after school, dar a survenit un blocaj.
“Există prevedere legislativă dar nu este încă o metodologie stabilită. Şcoala 4 şi-a exprimat intenţia înfiinţării unui aftrer school dar mai au de aşteptat”, spune Georgeta Stănescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite