Cursuri gratuite pentru şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norocul începe să le surâdă giurgiuvenilor care au rămas şomeri în urma disponibilizărilor. Chiar dacă nu-şi mai găsesc de lucru în domeniul în care au lucrat până acum, au o şansă de recalificare în meseriile de contabil, agent comercial, electronist aparate şi echipamente de automatizări, măcelar şi peisagist – floricultor.

Cursurile sunt organizate prin proiectul Calisig, “Calificare pentru o slujbă mai bună”, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Giurgiu şi Dolj în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu şi Asociaţia de Consultanţă si Consiliere Economico-Socială Oltenia.
Prima etapă a proiectului a fost realizarea unui studiu sociologic pentru stabilirea meseriilor pentru care există cerinţe pe piaţa muncii, grupurile ţintă fiind şomerii giurgiuveni cu vârsta de până în 25 de ani, dar şi şomerii de lungă durată, de peste 45 ani.

Recompensă pentru cei care nu absentează

140 de giurgiuveni se vor putea înscrie pentru cursurile gratuite, fiind organizaţi în 15 serii, prima grupă, pentru meseria de contabil, începând pe 31 ianuarie. Drept recompensă, pentru cei care nu absentează, cursanţii vor primi o indemnizaţie de 200 de lei lunar.
 “Este un proiect care oferă o şansă de recalificare şomerilor, mai ales pentru că sunt gratuite. Este o oportunitate de a-şi găsi un loc de muncă în meserii pentru care angajatorii şi-au exprimat nevoia”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, Nicoleta Goleanu, purtător de cuvânt AJOFM Giurgiu.
Proiectul se desfasoară în Regiunile Sud-Vest Oltenia, Centru şi Sud-Muntenia şi este finanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Suma pe care instituţiile din România, dar şi cele ale Uniunii Europene, o investesc în acest program de calificare a şomerilor este de peste 1.450.000 de euro. La nivel naţional sunt incluşi  peste 800 de oameni care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite