Cursuri antişpagă la Poliţia Rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Serviciului Rutier primesc sfaturi de la superiori despre cum să se comporte cu şoferii în trafic şi să nu ia mită. Un sfert de oră pe zi, înainte de intrarea în serviciu, poliţiştii rutierişti sunt puşi în temă despre despre planul de acţiune zilnic, care le sunt atribuţiile şi cum să nu se lase păcăliţi de conducătorii auto care vor să ofere şpagă.

Luna trecută, Direcţia Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în colaborare cu specialiştii Direcţiei Generale Anticorupţie au decis să desfăşoare, în această perioadă, activităţi de instruire a agenţilor de circulaţie din cadrul serviciilor rutiere, urmărind modul în care poliţiştii cu atribuţii în domeniul siguranţei rutiere cunosc şi respectă procedurile de lucru, dar şi creşterea gradului de informare a lucrătorilor cu privire la problematica anticorupţiei.
Anul trecut, doi poliţişti ai Serviciului Rutier Giurgiu au denunţat doi giurgiuveni care au încercat să-i mituiască pentru a-i scăpa “basma curată”. Poliţiştii şpăgari descoperiţi riscă ani buni de închisoare.
Şeful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie a decis să facă ordine, din propria iniţiativă, în “ograda” sa şi astfel a pus la cale aceste cursuri antişpagă pentru subordonaţii săi. În fiecare dimineaţă, timp de 15 minute, cei 77 de agenţii de circulaţie iau parte la “lecţia” despre cum să nu se lase mituiţi.

Putere de convingere şi tact

“Instuirea poliţiştilor se face practic dintotdeauna, dar odată cu aceste noi directive de la Bucureşti în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei am decis să facem chiar noi ordine. Eu, în primul rând, la intrarea în schimb, îi verific la ţinută, starea psiho-fizică şi îi întreb dacă vreunul dintre ei are probleme în familie, pentru că în această situaţie activitatea lui ar putea avea de suferit”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, cms.şef Marian Popescu, şeful Serviciului Rutier.
Poliţiştii nu primesc doar sfaturi despre cum să se ţină departe de şpăgi, dar şi despre cum să se comporte şi cum să vorbească cu participanţii la trafic. Tactul în atitudine nu trebuie să le lipsească la fel şi puterea de convingere.

Poliţiştii de la Rutieră pot interveni în scandaluri

“Odată ce pleacă de la aceste instruiri, ei ştiu foarte bine unde trebuie să acţioneze şi ce e prioritar. Trebuie să fie coerenţi în conversaţia pe care o poartă cu şoferul şi totodată în cazul în care cineva vrea să le ofere mită să încerce să le explice acestora că pot fi şi ei acuzaţi pentru dare de mită. De asemenea, puţini ştiu că agenţii de circulaţie pot interveni şi în alte situaţii decât încălcările legii la regimul circulaţie aşa că atutudinea pasivă este interzisă”, a mai completat şeful Serviciului Rutier.
Agenţii de circulaţie n-au voie să rămână indiferenţi dacă surprind un scandal sau orice altă încălcare a legii.
Instruirea agenţilor de circulaţie, la nivelul Serviciului Rutier Giurgiu, despre cum să nu ia mită şi să se comporte în trafic va continua până la sfârşitul anului.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite