Cora Neagu – Minte isteaţă şi mâini de artist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olimpică la limba şi literatura română, Cora studiază de la trei ani şi jumătate pictura. Este un talent înnăscut la design interior şi-şi doreşte să devină arhitect.

Timidă şi modestă, Cora preferă să lase talentul şi realizările ei şcolare să vorbească, decât să se laude pe sine. Mediile ei de la şcoală sunt numai de zece, iar recent a câştigat menţiune la Olimpiada  Naţională de Limba şi Literatura Română, desfăşurată la Iaşi. A început să participe la olimpiade din clasa a V-a şi şi-a dorit întotdeauna să se califice pentru fazele naţionale.

Drum spre arhitectură

 „Este o ambiţie personală. Îmi place să fiu cea mai bună şi de aceea îmi dau silinţa să am rezultate bune la toate materiile. La matematică am ajuns până acum la faza judeţeană. Am fost foarte entuzismată de rezultatul obţinut la olimpiada de română, mi-am făcut prieteni, dar emoţiile au fost maxime. Înainte de una dintre probe chiar am plâns. În activităţile mele şcoalare m-a impulsionat şi diriginta mea, Georgeta Chiran, iar asta a contat foarte mult pentru mine. Avem o relaţie specială, foarte apropiată”, a povestit fata.
Dincolo de dragostea pentru fizică şi matematică, Cora are un suflet de artist. A scris versuri, iar de la vârsta de trei ani şi jumătate  a început să urmeze cursuri de pictură. În paralele, timp de patru ani, a practicat canto şi dansuri populare. Giurgiuveanca a cochetat şi cu vioara pentru doi ani, dar numai ca să-i facă pe plac mamei.
Îşi doreşte să devină arhitect şi designer de interior şi de la vârsta de şase ani continuă să aibă aceeaşi opţiune.
„Îmi place această profesie şi cred că mi se potriveşte perfect. Am început să mă pregătesc pentru drumul pe care îl voi urma şi de un an merg la cursurile de desen şi grafică de la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice «Victor Karpis». Am foarte multe lucrări de design interior realizate de mine şi o parte dintre acestea au fost trimise la un concurs internaţional din India”, mai spune Cora.
Tânăra iubeşte în acelaşi timp animalele, cel mai bun exemplu fiind pisica ei Kitty de numai trei ani de care nu se deslipeşte de fiecare dată când este acasă.
„O iubesc foarte mult, este blândă şi prietenoasă şi foarte ataţată de mine”, mai spune Cora.

Îi place
Cora iubeşte animalele şi adoră să-şi petreacă timpul afară cu prietenii. Ea recunoaşte că-i place totodată să fie în centrul atenţiei. Îi place muzica rock, iar pereţii camerei sunt tapetaţi cu postere.

Nu-i place
Tânăra mărturiseşte că urăşte ipocrizia, dar şi tinerii care îşi distrug viaţa cu bună ştiinţă

Întrebări şi răspunsuri

Dacă ai avea posibilitatea să schimbi ceva în jurul tău, cu ce ai începe?
Aş vrea să existe comanda «Save» în viaţa reală sau să pot da timpul înapoi.

Ce ţi se pare cel mai greu la şcoală?
Nu mi se pare nimic greu. Mai ales la matematică şi fizică. Îmi plac problemele pe care le avem de rezolvat, iar la mate îmi place foarte mult geometria.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite