Copiii de la Centrul Cultural „Ion Vinea” premianţi la pictură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţii au ales acuarelele şi pensulele, în detrimentul pierderii timpului în faţa calculatorului sau al televizorului.

Săptămânal, zeci de copii se perfecţionează în arta desenului, la Centrul Cultural „Ion Vinea” din municipiul Giurgiu. Sub îndrumarea artistului plastic Petra Tănase Şerbănescu, 60 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 18 ani învaţă să mânuiască pensulele, în instituţia de cultură amintită.
Micuţii artişti de 4 şi 5 ani reuşesc cu greu să aşeze pe planşele de desen, fel de fel de personaje din basme şi poveşti, din desene animate precum şi obiecte, plante, construcţii, care mai de care mai inedite. Printre cei mai buni elevi la pictură se numără Alice Frâncu, Codruţa Niculescuşi Daria Păcurariu, în vârstă de 9 ani, iar Beatrice Dumitrescu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Ion Maiorescu” este veterană în pictură şi doreşte să urmeze Facultatea de Arte Plastice. Cu puţină culoare şi cu susţinerea mentorului lor Petra Tănase Şerbănescu, elevii mai mari, de 15, 16 şi 18 ani realizează adevărate opere de artă obţinând premii atât în ţară cât şi în străinătate. Artiştii plastici sunt de părere că unii copii au şansa ca prin pictură să devină mai creativi. Pentru alţii însă mânuirea pensulelor reprezintă un moment de recreere, iar întâlnirea cu copiii de vârsta lor este un prilej de alega noi prietenii.

O lună de cursuri de pictură costă 15 lei de copil

„Sunt foarte talentaţi. Unii dintre ei au obţinut numeroase premii peste hotare. Sunt copii deosebiţi care lasă computerul, filmele şi distracţia, pentru a se dedica pasiunii lor unice – pictura” a spus pentru „Adevărul de Seară” artistul plastic Petra Tănase Şerbănescu.
Elevii instruiţi în arta picturii vin la cursuri de trei ori pe săptămână, câte două ore pe zi, iar duminica fac patru ore de atelier. Părinţii care doresc să-şi înscrie copiii la cursurile de pictură o pot face de luni până vineri, între orele 8,00 şi 16,00, la sediul Centrului Cultural „Ion Vinea” din Giurgiu, preţul cursurilor fiind de 15 de lei pe lună. Petra Şerbănescu ţine cursuri de pictură şi la Centrul de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare Giurgiu, aici costurile fiind de 24 de lei pe lună.

După trei luni de practică te poţi numi pictor

Artistul plastic Petra Tănase Şerbănescu lucrează de peste 20 de ani cu copiii, visul acesteia fiind de a le însuşi micuţilor toate secretele artei plastice, de la mânuirea pensulelor şi până la realizarea combinaţiilor de culori. ,,Îi iubesc mult! Când îi văd cât se străduiesc cu mânuţele lor mici să ţină pensula în mână,îmi umplu sufletul de bucurie. Sunt divini, le urmăresc fiecare mişcare şi sunt uimită de cât talent există într-un copilaş de numai câţiva ani” a spus pentru „Adevărul de Seară” Petra Tănase Şerbănescu. Dacă v-aţi gândit vreodată că micuţii dumneavoastră au talente nedescoperite încă, nu ezitaţi să îi înscrieţi la cursuri de pictură. Potrivit specialiştilor, un cursant poate evolua după trei luni de practică, de un desen în creion, la o pictură pe pânză.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite