UPDATE Controlor de trafic bătut în Vama Giurgiu de doi şoferi bulgari VEZI VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funcţionarul agresat s-a ales cu nasul spart
Funcţionarul agresat s-a ales cu nasul spart

Victima a încercat să aplaneze conflictul iscat între o colegă şi doi tirişti. Doi şoferi care transportau încălţăminte din Germania în Bulgaria au bătut un angajat al Agenţiei de Control şi Încasare (ACI) chiar într-unul din ghişeele amplasate la ieşirea din ţară, în Vama Giurgiu.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 14.00, fiind înregistrat de camerele de supraveghere amplasate în interiorul ghişeului. Scandalul a pornit după ce casierul Doiniţa Georgescu (totodată consilier municipal) le-a spus bulgarilor că rovinieta acestora nu mai este valabilă. După ce bărbaţii au adus rovinieta în original şi au demonstrat că aceasta este valabilă, angajata ACI le-a spus să aştepte pentru că trebuie să introducă informaţiile în baza de date pentru că altfel ar risca o amendă de 1.200 de euro. Şoferii bulgari au început să vocifereze şi au încercat să îi smulgă femeii documentul.
În acel moment, cealaltă persoană aflată în ghişeu, Niculae Vârbănescu (43 ani), a ieşit ca să calmeze spiritele şi nici nu anticipa ce avea să se întâmple. Acesta a fost  lovit cu pumnii şi cu picioarele de către cei doi şoferi bulgari în interiorul ghişeului. „M-au împins înăuntru şi m-au lovit peste tot după ce în prealabil mi-au tras geaca pe faţă” povesteşte angajatul ACI. Bărbatul spune că a trecut prin momente de groază şi că nu a ştiut cum se va sfârşi totul. „Chiar dacă totul a durat un minut, mi s-a părut o veşnicie. Loviturile veneau din toate direcţiile” continuă acesta care susţine că a reuşit să apese butonul de panică de-abia după ce bulgarii au ieşit din ghişeu. „Cei de la Poliţia de Frontieră au venit în câteva momente. Am sunat şi la 112 însă a venit numai Salvarea. Poliţia a spus că nu poate interveni în situaţia asta” spune Vârbănescu.


În urma bătăii încasate, bărbatul a suferit o ruptură de piramidă nazală şi leziuni în zona mandibulei şi resimte dureri în mai multe părţi ale corpului. Acesta şi-a scos astăzi dimineaţă certificat medico-legal şi este decis să îi acţioneze în instanţă pe agresori. „Am suferit o ruptură de piramidă nazală şi leziuni în zona mandibulei. În plus mă doare întreg corpul. Am făcut inclusiv o ecografie şi din fericire este totul în ordine”, a mai spus Vârbănescu.

.


Bulgarii au dormit în camionul lor până azi-dimineaţă când au fost duşi la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu. Cei doi sunt cercetaţi în stare de libertate şi rămâne să se stabilească dacă într-adevăr scandalul a fost pornit de către aceştia.
În timp ce bulgarii erau aduşi la Parchet pentru audieri, în zonă au apărut şi reprezentanţii firmei cu care cei doi şoferi sunt sub contract. „Am fost sunaţi de către unul dintre băieţi că ar fi o problemă şi am venit să vedem ce s-a întâmplat. Am venit să luăm TIR-ul şi să aflăm mai multe amănunte. Firma are toate actele în regulă, rovinieta este valabilă până anul viitor, nu înţelegem unde a fost problema. Din ce mi s-a spus este că au fost provocaţi şi ei au fost primii loviţi.” a spus o angajată a firmei bulgăreşti.

Cei doi bătăuşi au fost aduşi la Parchet (foto: B. Vladu)


Declaraţia controlorului agresat:

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite