Consilierul Judeţean Mihai Mihalache – incompatibil cu funcţia pe care o ocupă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De peste două luni, consilierul judeţean Mihai Mihalache se află în stare de incompatibilitate. Conform legii 161/2003, art. 88, lit. d, funcţia de consilier judeţean este incompatibilă cu funcţia de director al unei regii autonome, de interes naţional, cu sediu sau cu filială în raza teritorială a judeţului respectiv.

De la data de 15 iunie, consilierul judeţean ocupă, prin delegare, şi funcţia de director al Parcului Natural Comana (RNP Romsilva – Administraţia Parcului Natural Comana RA, în denumire completă). În aceste condiţii, incompatibilitatea lui Mihai Mihalache este clară, după cum ne declarau reprezentanţi ai Prefecturii Giurgiu. Aceştia mai afirmau că, dacă va fi nevoie, vor demara acţiuni specifice, dar numai în cazul în care autorităţile locale nu vor face acest lucru.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, declara:
„N-am  ştiut că unul dintre consilieri s-ar afla în incompatibilitate, pentru că n-am primit nimic oficial până în acest moment. Desigur, ne vom autosesiza în acest caz, şi vom demara procedurile. Nu am motive de a proteja vreun consilier, fiecare ar trebui să ştie exact dacă este sau nu incompatibil. Îi vom solicita domnului Mihalache clarificarea situaţiei, în scris, şi în funcţie de răspunsurile pe care le vom primi vom demara acţiuni în continuare”, a mai declarat Dumitru Beianu.

Decizie după concediu

Incriminatul, Mihai Mihalache, se află în concediu la această dată, dar  a declarat că, la revenirea din concediu, se va gândi pe parcursul celor 15 zile pe care le are la dispoziţie, conform legii.
Mihai Mihalache se află la primul mandat de consilier judeţean, fiind ales în iunie 2008 pe listele PD-L. A mai fost acuzat de incompatibilitate cu circa un an în urmă, când, pentru scurt timp, a fost numit director al Direcţiei Silvice Giurgiu. La acea vreme, instanţa a decis că nu se poate discuta despre incompatibilitate, deoarece Direcţia Silvică n-are  personalitate juridică.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite