Concurs pentru asociaţiile de proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de afişe şi pliante au fost tipărite pentru campania "Un plus de siguranţă"
Mii de afişe şi pliante au fost tipărite pentru campania "Un plus de siguranţă"

Un sistem de securitate performant este pus în joc la o competiţie organizată în timpul campaniei „ Un plus de siguranţă”.

Campania pe tema prevenirii furturilor din locuinţe a fost demarată de curând şi la Giurgiu, iar oamenii legii vor participa la şedinţele cu proprietarii de apartamente pentru a le explica modul în care pot să-şi păzească locuinţele.

Poliţiştii vor împărţi în următoarele două luni afişe care trebuie lipite pe geamurile scărilor de bloc şi vor lăsa pliante în cutiile poştale. Afişele şi materialele promoţionale conţin recomandări legate de securitatea casei, adică mesaje precum “asiguraţi-vă că scara imobilului şi palierele sunt iluminate!”, dar şi motto-ul “ Un om prevenit este un om salvat”.

În timpul campaniei “ Un plus de siguranţă”, poliţiştii vor sta de vorbă cu cât mai mulţi proprietari de apartamente din municipiu, dar şi din oraşele Bolintin şi Mihăileşti, la şedinţe organizate de preşedinţii asociaţiilor de locatari.

În plus, preşedinţii de asociaţii au la dispoziţie o lună pentru a completa un formular ce le poate aduce un premiu constând într-un sistem performant de securitate, precum un sistem de monitorizare cu camera video, în urma unei trageri la sorţi ce va avea loc la Bucureşti. Formularul se găseşte pe site-ul Poliţiei Române şi trebuie depus la sediul Poliţiei Giurgiu.

Preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr.19, Ştefan Manea, ne-a spus că va participa la concurs. “ Este o iniţiativă bună, campaniile acestea au un rol bine definit şi dau tot concursul oamenilor legii în ceea ce priveşte asociaţia pe care o administrez”, a precizat Manea.

Neglijenţa deschide uşa hoţilor

Agentul şef al Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Adrian Voiculeţ, explică motivele pentru care s-a impus demararea acestei campanii.

“ Totul a plecat de la un studiu aflat încă în lucru al Inspectoratul General de Poliţie, iar potrivit datelor preliminare, circa 25% dintre furturi au avut loc pe fondul neglijenţei proprietarilor. În Giurgiu, procentul este chiar mai mare”, spune Voiculeţ.

Campania se va derula cu sprijinul poliţiştilor de Proximitate şi se va acţiona în zonele considerate de risc, luându-se în calcul şi faptul că cele mai multe furturi au avut loc la parter. Pe de altă parte, în urma unei analize efectuate în baza celor peste 100 de cazuri de furt soluţionate anul trecut la Giurgiu, a ieşit la iveală că cele mai multe victime sunt din rândul bătrânilor, iar cele mai multe reclamţii de furt au fost făcute de femei.

“Valoarea medie a prejudiciilor este de 2.00 de lei, victimele au vârsta medie de 53 de ani şi sunt pensionari, cei mai mulţi căsătoriţi, iar persoanele care reclamă furturile sunt în majoritate femei. Autorii au vârsta medie de 27 de ani şi, evident, sunt fără ocupaţie. În aproape toate cazurile, hoţii îi cunoşteau pe autori, fie erau vecini, fie rude, fie doar apropiaţi, fiind valabil în peste 80 la sută dintre cazuri”, mai spune Voiculeţ.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite