Concert Grasu XXL şi Maximilian în Club Red House

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Guess Who şi Alex Velea, Dragoş Nechifor alias Grasu XXL şi Maximilian vin să încingă atmosfera

Cel mai nou album al hip-hoperului Grasu XXL a apărut la sfârşitul anului trecut şi a ajuns deja în casele iubitorilor de gen. Ritmurile de hip-hop se vor auzi în această seară, începând cu ora 22.00, în Club Red House.
Grasu XXL, pe numele său real Dragos Nichifor, este considerat unul dintre artiştii de bază din hip-hop-ul românesc.
A început sa cânte de la 14 ani, fiind pasionat de mic de hip-hop. A crescut în schimb genuri de muzică precum  jazz şi funk, deoarece tatăl său era un cunoscător al bass-ului. Din acest motiv, gusturile sale muzicale sunt extrem de diverse.
“«Dau la microfon» de la vârsta de 14 ani, provenind dintr-o familie cu tradiţie în domeniu. Am fost “injectat” cu microbul hip-hop-ului, deşi în familia mea se asculta muzică de altă factură (jazz, funk), tatăl meu fiind un cunoscător al bass-ului. Din această cauză, artistii mei preferaţi sunt Stevie Wonder,George Benson, Chick Korea, Timpuri Noi (şi mulţi alţii, dar fără să îi compar între ei, muzica fiecăruia reprezintă ceva special pentru mine). Bineinţeles nu îi pot uita pe băieţii de la B.U.G. Mafia, care sunt pionierii hip-hop-ului românesc”, spunea Grasu XXL pe site-ul muzicabuna.ro.
“Curaj”, primul său album
După numeroase colaborări cu artişti hip-hop şi albumul "XXL şi 10 grei" - "Personajul negativ" , Grasu XXL a lansat în 2006 albumul său de debut, numit "Curaj". Grasu a vrut să elimine “tiparele cartierului”, aşa că a colaborat pentru acest album cu Maximilian, Paco 10 grei, Bitză, Uzzi, Swamp, Mari, Villy, Artan, Queen Bee şi Houdini.
Maximilian a început să cânte hip hop în 1996, pe când era încă în liceu şi B.U.G. Mafia erau pe val. Şi-a făcut trupă împreună cu doi colegi de clasă, banii de alocaţie se duceau pe instrumentale, dar n-a durat mult. În primăvara 1998 l-a cunoscut pe Dragoş (Grasu XXL), fiind din acelaşi oraş şi de atunci au început colaborarea pentru cele mai bune melodii de hip-hop din România.
Preţul unui bilet de intrare la concertul celor doi, din Giurgiu, este de 20 de lei.





Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite