Complex de servicii sociale pentru mamele şi copiii aflaţi în dificultate din judeţul Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Beianu şi directorul Liviu Muşat au semnat contractul de finanţare al proiectului
Dumitru Beianu şi directorul Liviu Muşat au semnat contractul de finanţare al proiectului

Mamele şi copiii aflaţi în dificultate din judeţul nostru vor avea, în curând, parte de mai multe spaţii de primire în cadrul Complexului de Servicii Sociale Giurgiu.

Modernizarea şi extinderea se fac prin intermediul fondurilor europene, privind îmbunătăţirea infrastructurii pentru servicii sociale. Valoarea totală a proiectului aflat în curs de contractare şi al cărui contract de finanţare a fost semnat astăzi se ridică la peste 3,5 milioane lei.

Urmare a derulării proiectului de modernizare a acestui complex, numărul de locuri pentru copiii aflaţi în situaţie de risc, neglijare, abuzare şi/sau abandon familial va creşte de la 10 la 20 de locuri.

Totodată, centrul pentru mame şi copii victime ale violenţei la domiciliu va putea găzdui 10 persoane, în loc de opt, cât era până în prezent. Şi centrul maternal va beneficia de o creştere a numărului de locuri, de la 4 la 10.

„Conform unor statistici la nivel judeţean, am constatat  că avem o problemă cu violenţa în familie, în special în mediul rural. În aceste condiţii, centrul de primire, în actualul format, nu mai făcea faţă numărului de solicitări. Totodată, ne confruntăm şi cu probleme în ceea ce priveşte posibilitatea înfiinţării de centre de zi în fiecare comună, iar aici pun problema lipsei banilor”, declara Dumitru Beianu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu.

Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat astăzi de către directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, şi de către preşedintele CJ, Dumitru Beianu.

Durata proiectului este de 24 de luni, dintre care 17 sunt alocate execuţiei lucrării, un nou corp de clădire, pe latura de lângă Liceul „Nicolae Cartojan”.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite