Comerţul cu vecinii bulgari merge ca pe roate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frontiera Bulgarie nu este suficient de sigură pentru Europa
Frontiera Bulgarie nu este suficient de sigură pentru Europa

Sute de milioane de euro au trecut graniţa de pe un mal al Dunării pe altul, în primul semestru al acestui an, banii provenind din activităţile comerciale între România şi Bulgaria.

Schimbul de mărfuri între cele două ţări în perioada ianuarie-iulie 2010 a sfidat criza. Camera de Comerţ şi Industrie Bulgaro-Română(CCIBR) din Ruse anunţă că fluxul operaţiunilor comerciale a crescut în perioada amintită faţă de primul semestru al anului trecut.

Conform informaţiilor puse la dispoziţie de Cameră, exportul din Bulgaria în România în perioada ianuarie-iulie 2010 a fost evaluat la aproape 1.400 de milioane de leva, ceea ce înseamnă peste 2.000 de milioane de lei şi circa 700 de milioane de euro. “Se observă o creştere de 17,3 % faţă de ianuaria-iulie 2009, la exporturile de mărfuri bulgăreşti către România, anul trecut exporturile au fost evaluate la peste 1.100 de milioane de leva”, aflăm de la CCIBR.

Şi importul din România în Bulgaria a marcat o creştere aproape dublă faţă de 2009, adică de aproape 45% la sută, pentru primul semestru din 2010 schimbul comercial fiind evaluat la peste 1.400 de milioane de leva.

Bulgaria şi turismul

Şi în ceea ce priveşte turismul în ţara vecină, Bulgaria a stat foarte bine în primele şase luni. Ţara a fost vizitată în perioada ianuarie-iulie 2010 de 4,5 milioane de turişti străini, cu aproape 5% mai mulţi faţă de primul semestru al anului trecut.

“ Bulgaria rămâne o destinaţie preferată a românilor, însă a fost remarcată o descreştere a vizitelor din partea acestora, fiind vorba despre aproape 631.000 de turişti români în primul semestru din 2010 cu 5 % mai puţini decât în 2009”, mai anunţă CCIBR Ruse.

Potrivit datelor instituţiei, s-au redus cu 42% călătoriile cetăţenilor bulgari către aproape toate destinaţiile principale, printre care figurează şi România.




Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite