Coloane uriaşe de maşini în vămile Giurgiu şi Ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reabilitare a carosabilului pe jumătatea bulgară a Podului Prieteniei care leagă oraşele Ruse şi Giurgiu au dat peste cap traficul din zonă.

Autorităţile bulgare şi române au recurs la măsuri speciale pentru traversarea podului drept pentru care autoturismele cu turişti şi tirurile pline cu marfă aşteapă zeci de minute şi chiar ore pentru a trece prin cele două vămi.

Claxoane şi nervi cât cuprinde în rândul celor care aleg să treacă în aceste zile prin vămile Giurgiu şi Ruse. Din cauza lucrărilor de asfaltare pe partea bulgară a podului, traficul se desfăşoară pe o singură bandă.
Peste 20 de muncitori care lucrează în trei schimburi şi mai multe utilaje se ocupă de reabilitarea carosabilului. Cu toate acestea, lucările vor fi gata de-abia peste o lună.

Ore de aşteptare

„La intrarea pe pod se stă peste o jumătate de oră. Din punctul meu de vedere organizarea e bună, există oameni care coordonează traficul la cele două capete de pod. Au decis să facă asta pentru că şoferii nu prea respectau semafoarele. Din păcate sunt foarte multe maşini şi tiruri de aceea se mişcă totul cu dificultate” afirmă Simeon Trifonov, jurnalist la publicaţia online ruseinfo.net.
Şeful Agenţiei de Control şi Încasare din cadrul AND Giurgiu, Nelu Simion, a confirmat pentru „Adevărul” faptul că traficul în zona celor două vămi se desfăşoară cu dificultate.
„Maşinile şi mai ales autocamioanele aşteaptă chiar şi ore pentru a traversa podul. Cea mai gravă situaţie este la sfârşitul săptămânii, seara, atunci când se întorc acasă tirurile din Turcia, Grecia sau Bulgaria. Au fost zile în care coada formată a ajuns până în cartierele de locuit de la marginea oraşului” afirmă Nelu Simion.

Strategie greşită

Acesta susţine că bulgarii au fost neinspiraţi atunci când au hotărât ca lucrările de reparare a carosabilului să înceapă în plină perioadă estivală. „Nu trebuia ca o lucrare de o asemenea întindere să aibă loc în această perioadă. Traficul este foarte intens pentru că oamenii pleacă în concedii. Ar fi fost mai bine dacă începeau toamna spre exemplu dar este alegerea lor. Oricum nu sunt lucrări de mare amploare, 700.000 de euro de-abia le ajunge pentru asfalt” a mai spus Nelu Simion.
Lucrările de reabilitare a Podului Prieteniei au început la mijlocul acestei luni şi vor dura până pe 28 august. Costurile lucrărilor se ridică la 1,7 milioane de leva (aproximativ 850.000 de euro) fiind suportate exclusiv din bugetul de stat. Ultimele lucrări de acest gen pe partea bulgară a podului datează de la sfârşitul anilor ’90.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite