Clasa pregătitoare este obligatorie. Vezi cum îţi poţi înscrie copilul la această clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De aproape jumătate de an, părinţii ai căror micuţi împlinesc şase ani până la 31 august anul acesta au intrat în febra pregătirilor pentru înscrierea în clasa pregătitoare.

Conform declaraţiilor inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Giurgiu, Alexandru Burgui, micuţii ar urma să fie înscrişi ţinându-se cont, în principal, de trei criterii: vârsta copilului, participarea acestuia la grădiniţă şi decizia părinţilor.

La fel ca şi în anii precedenţi, fiecare locuinţă este arondată unei şcoli, care are obligaţia de a şcolariza copilul, dacă părintele solicită şcolarizarea la acea şcoală.

„Şcolarizarea copilului se poate face şi la altă unitate de învăţământ decât cea la care este arondat domiciliul copilului, dacă se solicită acest lucru, în limita locului disponibile. Departajarea, în cazul mai multor cereri decât locuri pentru o şcoală, se va face pe baza unor criterii clare, ale şcolii sau ale ISJ, după caz”, după cum declara Alexandru Burgui.

La nivelul judeţului Giurgiu, pentru anul şcolar 2012 – 2013 vor funcţiona 69 de clase pregătitoare care vor absorbi cei aproximativ 1400 de copii ce vor începe cursurile în luna septembrie.

Înscrierile oficiale vor începe la 5 martie, conform unui calendar stabilit de Ministerul Educaţiei, şi care va fi pus la dispoziţia celor interesaţi.

Evaluarea sau testarea copiilor, care vor urma cursurile clasei pregătitoare, este interzisă, obligatorie la acest tip de învăţământ fiind doar prezenţa micuţilor la cursuri.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite