,,Cinemateca liceenilor” la Cafeneaua Artiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de elevi ai Colegiului ,,Ion Maiorescu” din Giurgiu i-au propus conducerii Teatrului Valah din municipiu, organizarea la fiecare sfârşit de săptămână a ,,Cinematecii liceenilor”.

Plăcut surprins de idee, directorul teatrului giurgiuvean, Mircea M.Ionescu a hotărât ca în fiecare vineri seara, începând cu orele 18,00, tinerii din Giurgiu să se poată întâlni, pentru a viziona pe gratis, filme şi spectacole de teatru.

Trist, dar adevărat- în Giurgiu nu există un cinematograf

,, Noi le vom asigura sala ,, Cafeneaua Artiştilor” şi aparatura tehnică necesară, precum şi un sunetist şi un luminist. În aceste zile vom achiziţiona un ecran de proiecţie a filmelor mai mare decât cel existent, pentru o vizionare mai bună” a spus pentru ,,Adevărul de Seară”, directorul Teatrului Valah Giurgiu, Mircea M.Ionescu. Acesta este de părere că lipsa unui cinematograf în municipiu se resimte mai ales în rândul tinerilor, care nu au unde se duce la film. Primul film urmărit de tinerii giurgiuveni la ,,Cinemateca liceenilor” a fost ,,Filantropica” de Tudor Caramfil, iar vineri 14 ianuarie, a fost o seară Bertolucci, filmul ,,Visătorii” atrăgând atenţia publicului. ,,În fiecare vineri seara, Cafeneaua Artiştilor este neîncăpătoare. Un număr foarte mare de liceeni pasionaţi de cinematografie au ales să stea chiar şi pe jos pentru a urmări filmele preferate. Sala are doar 77 de locuri, iar vineri seara numărul spectatorilor a depăşit o sută” ne spune cu mândrie directorul teatrului.

,,Îmi place să le spun prietenii mei de la Maiorescu”

Dragostea tinerilor pentru arta cinematografică este dublată şi de o serie de discuţii interactive pe diferite teme.
Mircea M.Ionescu a mai precizat că din fericire, participanţii la spectacolele şi filmele de la Cinematecă sunt tineri cu gusturi estetice rafinate, care au o educaţie aparte. ,, Important este faptul că s-a pornit la drum cu această frumoasă acţiune, prin meritul grupului de liceeni de la Colegiul ,,Ion Maiorescu” cărora le mulţumesc! Îi consider prietenii mei. Sunt fericit când îi văd în sală radiind de bucurie!” adaugă managerul teatrului.
După cum spunea directorul instituţiei de cultură, tinerii giurgiuveni sunt pasionaţi încă de pe băncile şcolii de cinematografie şi teatru, unii dintre aceştia dorind să devină actori, regizori, critici de film sau cronicari de film.




Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite