Cinci copii participă la Olimpiada „Pentru Viitor ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţii sunt îngrijiţi de asistenţii maternali sau se află în plasament rezidenţial în două case de tip familial, şi vor merge mâine la olimpiada de la Ploieşti.


Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu anunţă că cei cinci micuţi din judeţul Giurgiu care vor participa la Olimpiada copiilor „Pentru viitor” , au între 10 şi 15 ani şi au talente deosebite în activităţi artistice precum dansul popular, dansul oriental, pictură şi muzică instrumentală.

„Scopul acestei iniţiative este acela de a valorifica potenţialul intelectual şi social al copiilor şi de a susţine dezvoltarea copiilor care se află într-o situaţie de vulnerabilitate dar care au un talent artistic deosebit” , spune conducerea DGASPC.

Organizarea Olimpiadei copiilor se înscrie în acţiunile derulate de Ministerul Muncii, în cadrul iniţiativelor Anului European pentru Combaterea Sărăciei şi Excluziunii Sociale.

„Copiii sunt entuziasmaţi că vor avea ocazia să participe la acest eveniment. Ne bucurăm  că ei vor putea demonstra că sunt copii talentaţi, perseverenţi şi că   pentru a-şi  putea valorifica abilităţile, au beneficiat de tot sprijinul din partea celor care-i au în îngrijire. Indiferent dacă vor obţine sau nu premii, important este că participă  la astfel de acţiuni, că îşi vor demonstra abilităţile şi îşi vor dezvolta  spiritul de competiţie”, a declarat Felicia Trăistaru, şef serviciu în cadrul DGASPC Giurgiu.




Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite