Cinci jandarmi urmăriţi penal în urma scandalului focoaselor dispărute la mijlocul lunii iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a dispus astăzi începerea urmăririi penale a cinci jandarmi după dispariţia în urmă cu aproape două săptămâni a patru lăzi cu focoase dintr-un vagon al unui tren care efectua un transport privat.

Cei cinci jandarmi sunt învinuiţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, în comunicat se menţionează faptul că „cercetările sunt în derulare, fiind continuate pentru stabilirea împrejurărilor care au favorizat comiterea furtului dispozitivelor militare şi identificarea autorilor faptei”.

Conform aceluiaşi comunicat, cei zece jandarmi giurgiuveni care păzeau trenul au fost supuse unui test cu detectorul de minciuni aşteptându-se rezultatele pentru ca procurorii să examineze şi să stabilească relevanţa acestora.

Patru lăzi pline cu focoase militare au dispărut pe 16 iulie dintr-un tren ce transporta obiecte cu specific militar de la o fabrică din Zărneşti către Bulgaria. Dispariţia a fost semnalată în gara Giurgiu Nord de către lucrători ai staţiei. Transportul era unul privat iar paza asigurată de zece jandarmi giurgiuveni. Lăzile au fost descoperite şi recuperate la Chitila, după două zile.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite