Cererile pentru ajutoarele de încălzire vor fi primite în zilele următoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giurgiuvenii cu venituri reduse vor primi ajutoare pentru încălzirea locuinţei
Giurgiuvenii cu venituri reduse vor primi ajutoare pentru încălzirea locuinţei

Până la jumătatea lunii octombrie se va demara procedura de primire şi de verificare a cererilor pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, atât pentru giurgiuvenii care folosesc combustibili solizi (lemne şi cărbuni) cât şi cei care beneficiază de agent termic furnizat în sistem centralizat.

Beneficiarii vor trebui să facă dovada că veniturile pe membru de familie se situează sub 615 lei. Aceştia vor primi sumele cele mai mici, de 16 lei pe lună, în cazul încălzirii cu lemne sau cărbuni, sau vor beneficia de o compensare procentuală de 10% dacă utilizează agent termic furnizat de SCUT Giurgiu.

La polul opus, al celor mai mari sume acordate ca ajutor, se află giurgiuvenii care realizează venituri de sub 155 de lei, aceştia urmând să primească, lunar, 54 de lei.

Dacă persoanele cu venituri foarte mici se încălzesc de la SCUT, procentul de reducere din factură este de 90%.

În sezonul rece trecut, un număr de aproximativ 5.000 de giurgiuveni au beneficiat de ajutoare de încălzire, cei mai mulţi (aproape trei sferturi) fiind dintre cei care utilizează combustibili solizi, declară Viorica Bănescu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Giurgiu.

Totodată, angajaţii DAS se aşteaptă ca numărul viitorilor beneficiari de ajutoare să fie cel puţin egal cu cel de anul trecut.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite