Cercetaşii giurgiuveni dau stingerea la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia „Orei Pământului”, sărbătorită la nivel mondial pe 26 martie, cercetaşii Centrului Local Giurgiu (CLG) se vor strânge în această seară la „Cafeneaua Artiştilor” din incinta teatrului „Tudor Vianu” pentru o seară de chitară la lumina lumânării.

 Chiar dacă în mod oficial luminile vor fi stinse timp de o oră (în intervalul 20.30 – 21.30), la Giurgiu cercetaşii vor face acest lucru pentru trei ceasuri.

„Întâlnirea a fost stabilită pentru ora 20.00 şi sperăm să vină cât mai multe persoane, nu neapărat cercetaşi. Vom stinge luminile şi vom cânta o serie de melodii la chitară, înconjuraţi de lumânări aprinse până” povesteşte Nicu Oprea, unul dintre liderii cercetaşilor şi elev al Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”.

Organizatorii spun că intrarea va fi liberă şi că nu există limită de vârstă pentru participare. „Vor putea să asculte melodii sau chiar să le interpreteze în cazul în care ştiu să cânte la chitară”.

Alături de tinerii defavorizaţi
Mircea M. Ionescu, directorul teatrului „Tudor Vianu”, a declarat că instituţia pe care o reprezintă va fi întotdeauna receptivă la astfel de acţiuni. „Suntem deschişi oricând unor astfel de iniţiative frumoase şi nobile venite din partea giurgiuvenilor”. Tot în urma unei iniţiative a liceenilor de la „Ion Maiorescu”, începând cu luna ianuarie a acestui an, Cafeneaua Artiştilor a devenit cu regularitate la fiecare sfârşit de săptămână loc de întâlnire pentru cinefili, în această sală având loc proiecţii de film.

După momentul muzical de sâmbătă, cercetaşii se vor deplasa a doua zi la mai multe case de tip familial din municipiu pentru a discuta cu tineri de vârsta lor în cadrul unei campanii denumite sugestiv „Un suflet pentru fiecare”. „Prin acest proiect urmărim să integrăm aceşti copii în societate, să dezvoltăm împreună abilităţi empatice şi de comunicare” spune Diana Neaţu, un alt lider al cercetaşilor giurgiuveni. Aceasta susţine că în afară de discuţii le-au pregătit tinerilor din casele de tip familial o serie de mici surprize.

„Vrem să le oferim un semn de prietenie. O să le facem cadou «brăţările prieteniei», simboluri ale cercetăşiei care sunt realizate manual din aţă împletită în noduri. De asemenea, le vom lua datele de naştere şi vom încerca să mergem la ziua fiecăruia pentru a petrece într-un cadru familial”.

Centrul Local Giurgiu al Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României” s-a înfiinţat în urmă cu cincisprezece ani. CLG numără în acest moment 70 de membri activi, cu vârste cuprinse între 7 şi 45 de ani, împărţiţi pe cinci categorii: lupişori, temerari, exploratori, seniori şi lideri.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite