Centrul de Asistenţă Medico-Socială Mogoşeşti intră în reabilitare şi extindere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modernizarea centrului va fi realizată printr-un proiect finanţat din fonduri europene accesat de Consiliul Judeţean Giurgiu şi a cărui valoare se ridică la peste 3,6 milioane de lei.

Centrul de Asistenţă Medico-Socială Mogoşeşti, judeţul Giurgiu, a fost înfiinţat în 2003 şi a fost pus în funcţiune un an mai târziu. Zeci de persoane primesc găzduire temporară, asistenţă medicală şi îngrijire dar şi suport emoţional.
Capacitatea centrului este de 80 de paturi însă în prezent sunt ocupate doar 65 dintre acestea.
Clădirea veche de aproape o sută de ani avea nevoie de reabilitare, spune managerul unităţii, Daniela Stănoescu, iar pentru acest lucru au fost accesate fonduri europene pentru susţinerea lucrărilor necesare.
Valoarea proiectului „Reabilitare, Modernizare, Extindere şi Dotare Centrul de Asistenţă Socială Mogoşeşti, judeţul Giurgiu” se ridică la peste 3,6 milioane de lei, lucrările având ca termen de execuţie, 11 luni.
„Se vor efectua lucrări de reabilitare a acoperişului, reabilitare termică, înlocuire tâmplărie, finisaje interioare, placare cu gresie şi faianţă dar şi extinderea unui corp de clădire”, a declarat Doina Sturzu, manager de proiect.
Chiar dacă se va extinde, centrul va fi nevoit să reducă numărul de paturi de la 80 la 55 pentru a se încadra în normele Uniunii Europene privind suprafaţa saloanelor.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite